StoryEditorOCM
Crna kronikapoginula kupačica

Tragedija kod Rijeke: od udara glisera smrtno stradala mlada Austrijanka

24. srpnja 2019. - 23:22

U teškoj pomorskoj nesreći u srijedu popodne u Riječkom akvatoriju od udara glisera smrtno je stradala austrijska državljanka V.H. rođena 1991., priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

MMPI navodi kako je austrijska državljanka stradala u srijedu oko 16 sati na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj, gdje je motorna brodica tijekom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula.
kako je u tijeku međuresorska istraga i očevid o uzrocima teške pomorske nesreće u nadležnosti Lučke kapetanija Rijeka, Lučke ispostave Malinska i Pomorske policije Rijeka.

Počinitelj ove teške pomorske nesreće, ističe MMPI, voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, hrvatski državljanin, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula.

Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće te saslušanje počinitelja u okviru istrage nastavit će se u četvrtak jer počinitelj, kako se navodi, trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju za davanje izjave kao i članovi obitelji poginule djevojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 14:12