StoryEditor

Torcidaši sa Sućidra uzeli pravdu u ruke: Držite narkomanske šape dalje od našeg kvarta

Piše PSD.
14. rujna 2010. - 13:00

Krešimir Batutina Kompi
Prošloga tjedna u medijima je osvanula priča o dvojici momaka sa Sućidra koji su se pokušali fizički obračunati s kvartovskim dilerom, što je uvelike podsjetilo na akciju građana kotara Lokve koji su sami pokušali riješiti sličan problem u svome kvartu prije dva mjeseca.

Porazgovarali smo s jednim od aktera sukoba te Krešimirom Baturinom Kompijem, predsjednikom Udruge navijača Hajduka “Torcida Sućidar”. Dvojica momaka koju se optužilo za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda svome sugrađaninu članovi su te udruge.


T.K.
(24) i njegov 19-godišnji prijatelj J.O. zaradili su kaznene prijave zbog sumnje u nasilničko ponašanje nad T.Š. (34). Stariji od njih dvojice, uz potporu predsjednika navijačke udruge, odlučio je ispričati zbog čega je došlo do incidenta. Cilj im je, tvrde oni, osloboditi kvart od dilera.

- Mi nismo išli tamo s namjerom da njega tučemo. Samo smo ga tili upozorit da ne dila po kvartu. Došli smo do kafića di je pija kavu i zvali ga sa strane. On je nas vriđa, bija je bahat i prgav, a do tučnjave je došlo slučajno. On je mene prvi udarija. Kad je došla policija, ja san sam reka da san to učinija, da ću ić na razgovor u policijsku postaju i da ću snosit posljedice toga - ispričao nam je o razlozima sukoba 24-godišnji T.K. Udruga navijača djeluje u kvartu već neko vrijeme, a broji sto članova.

- Nama ovaj prostor nije darovan, mi smo ga unajmili od Grada i plaćamo sve režije. Zadržavamo pravo i jasno smo rekli da ne želimo pred svojim vratima nijednog čovika koji se bavi drogom. Rekli smo policiji da nećemo reagirati, ali ako vidimo da nema rezultata, sami ćemo to riješit. Znamo kakav je odnos prema navijačima, i ako takva osoba dila pred našim vratima, i za najmanji piz će nas optužit - kategoričan je predsjednik navijačke udruge sa Sućidra.

‘Imamo moralnu i građansku dužnost’

- Među nama nema nijednog narkomana. Odgovorno molimo i upozoravamo na taj problem i želimo da se naš kvart očisti od droge. Mi imamo i moralnu i građansku dužnost da reagiramo na takve stvari. Mi navijači smo uvijek vezani uz nekakve incidente, uglavnom su vezani uz tuče, ali mi za njih uvijek odgovaramo. Mi samo želimo da i ovakvi odgovaraju za svoje postupke - kazao nam je jučer predsjednik Udruge.

- Možda smo falili šta nismo policiju upozorili. Išli smo ga samo upozorit, a ispalo je da smo ga istukli. Tili smo se ogradit od toga svega, tili smo kvart očistit od toga, ima puno dice i ne želimo da se neko od njih nabode na kakvu iglu - dodao je T.K.

- Javno upozoravamo takve da svoje narkomanske šape drže dalje od Udruge navijača Torcida Sućidar. Ovo je naš zadnji apel. Sve institucije dobro znaju šta triba radit, a mi ćemo riješit taj problem kako mislimo da je najbolje i najdjelotvornije. Mi kao Udruga ćemo stat iza svojih ljudi, mi to što se dogodilo smatramo opravdanom silom. Kao što naša policija kaže kad nas tuče da je to opravdana sila, tako i mi sad ovo smatramo opravdanom silom - zaključio je Krešimir Baturina.

                                                                                                                  TONKA ČUBELIĆ

 

‘Oni sve lažu’

Kontaktirali smo s T.Š., no nije bio pretjerano raspoložen za komentiranje slučaja, ali je nekoliko puta kazao da “oni to sve lažu”. Inače, poznat je policiji po zloupotrebi opojnih droga. Ove godine uhvaćen je s heroinom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 07:15