StoryEditor

Teška prometna na Dalmatini, mladoženja ozlijeđen, kum poginuo

Piše PSD.
6. studenog 2010. - 23:20

Jedna je osoba poginula, a dvije su zadobile teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći što se zbila u subotu, oko 15.20, na Dalmatini. Šesti je kilometar dionice Dugopolje – Šestanovac bio koban, automobil, a neslužbeno doznajemo kako je riječ o Renault laguni riječkih registarskih oznaka, se prevrnuo na krov, a prije udara u usjek, po riječima očevidaca – više puta se okrenuo u zraku. Vozilo je završilo van kolnika, a na cesti je ostao motor, kao nijemi svjedok siline udarca.

Za vrijeme policijskog očevida promet se na Dalmatini odvijao usporeno, jednim prometnim trakom. Brzina je bila ograničena na 40 kilometara na sat...

Niti jedan vozač, prolazeći pored stravične scene uništenog vozila, zabijenog u usjek, nije nastavio put bez gropa u grlu. A kako bi im tek bilo – da su znali kako su u Laguni putovala trojica prijatelja, svi iz Primorsko-goranske županije – koji su na zadnjem sjedištu vozili – mladoženju. Ono što je trebalo biti najsretnijim mu danom u životu u trenu se pretvorilo u najgoru moru. Kum je poginuo, riječ je o tridesettrogodišnjem H.D. s Krka. Do Makarske, gdje su ih čekali svatovi, nisu stigli..

Policijski je očevid pokazao kako je do nesreće najvjerojatnije došlo zbog nepropisne brzine, vozač je u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, prevrnuo se i udario u stijenje.

U okretanju je mladoženja ispao iz vozila i srećom – on je zadobio i najmanje ozljede. Vozač i suvozač su ostali priklješteni u gomili smrskanoga, zgužvanoga lima, vatrogasci su ih svim silama nastojali izvući na vrijeme, nažalost – kumu pomoći nije bilo...

Ranjeni vozač i putnik su hitno prebačeni u Klinički bolnički centar Split, težina njihovih ozljeda još uvijek nije poznata, jer su u vrijeme zatvaranja ovog izdanja bili na operacijskom stolu.

M. Budimir/  Nikola Vilić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 08:15