StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija u slavoniji

Teretni vlak smrskao automobil, stradala cijela obitelj, dvoje djece mrtvo, treće se bori za život

Piše PSD.
2. studenog 2014. - 19:11
Stravična prometna nesreća u kojoj su život izgubile četiri osobe, od kojih su dvoje u dobi od 17 i 15 godina dogodila se u nedjelju nešto iza 13 sati u Otoku nedaleko Vinkovaca.

Osobni automobil Škoda Fabia u kojem se nalazilo šest osoba podletio je pod međunarodni teretni vlak koji prometuje na relaciji Brčko - Vinkovci. Kako neslužbeno doznajemo, automobil kojim je upravljao Zvonko K. iz Otoka nije se zaustavio na željezničko-cestovnom prijelazu obilježenom „Andrijinim križem“ i znakom STOP.

Vozač je na mjestu preminuo kao i još troje suputnika, njegovih prijatelja iz otoka - Nada K. i njezino dvoje djece, kćerka u dobi od 17 i sin starosti 15 godina. Nadin suprug Ante, koji je bio na mjestu suvozača te njihov 10-godišnji sin s teškim tjelesnim ozljedama prevezeni su u vinkovačku bolnicu, nakon čega je dječak zbog težine ozljeda navodno transportiran u KBC Osijek.

Poginule osobe bile vraćale su se iz Bošnjaka gdje su za Dušni dan išli obići grobove svojih najmilijih. Ante i Nada zamolili su svoga prijatelja Zvonimira da ih odveze u Bošnjake, što je ovaj spremno prihvatio. Na povratku ih je zadesila stravična nesreća. Državna odvjetnica Marina Grabovac Belamarić potvrdila je da su se u vozilo nalazili otac, majka i njihovo troje djece. Prema riječima mještana Otoka Nadina i Antina obitelj je skromna i poštena.

- To je iznimno skromna i vrlo poštena obitelj. Ovo je strašna tragedija za njih, ali i za Zvonkovu obitelj - rekao je jedan mještanin Otoka.

Kako neslužbeno doznajemo strojovođa vlaka je pokušao signalizirati vozaču svoj dolazak, no to je za njega očito bilo prekasno. Tragedija je to koja je u crno zavila dvije obitelji, ali i samo mjesto Otok, koje ne pamti ovakvu nesreću. Pružni prijelaz nalazi se kod dijela Otoka zvanog Čistine i prema riječima Otočana koji su se zadesili na mjestu nesreće, taj prijelaz svakodnevno se i često koristi, a djeci je i put do škole.

Očevid na mjestu događaja još uvijek traje.

Iz HŽ Infrastrukture izrazili su duboku sućut obiteljima poginulih, a njihov regionalni direktor Krunoslav Prpić izjavio je da strojovođa kočio 175 metara pri brzini od 60 km/h te svjetlosno i zvučno signalizirao vozaču automobila. Zaustavni put inače pri toj brzini je 700 metara. Prpić je naglasio i da je prolaz obilježen u skladu s prometnim propisima s čime se mještani Otoka ne slažu, jer smatraju da bi na tom prijelazu trebala biti rampa.

JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 08:22