StoryEditor
Crna kronikaSVJEDOČILA OBRAČUNU

Svjedokinja koja se našla na mjestu zločina u Kaštel Kambelovcu gdje je ubijen Mario Boljat: Ja sam ih vidjela osam, a prijavljeno ih je petero

18. lipnja 2020. - 15:36
Mjesto tragičnog obračuna u kojem je ubijen Mario BoljatZvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Svjedokinja iz Kaštel Kambelovca koja je vidjela premlaćivanje Joze Čabraje u nedjelju oko 22.45 u Kaštel Kambelovcu nam je rekla da je ovu izjavu koju je dala nama dala i policiji, a odnosi se najviše na broj aktera koji su sudjelovali u tučnjavi nakon koje je ubijen Mario Boljat zvani 'Pajkić', a ranjen Jozo Čabraja.

- Ja sam bila od njih niti pet metara, ali sa strane s koje me radi radova u mjestu nisu mogli vidjeti. Najprije, ne znam otkud se spominje samo pet počinitelja kada sam ih ja svojim očima vidjela osmero. Pored Boljata koji je ležao na podu bio je jedan momak, dok su Čabraju tukli ostali, tu ih je bilo petero.

Još jedan, dakle osmi je trčao u bijeloj majici i svijetloplavim rabatinkama prema ovoj skupini. Dakle ja sam ih vidjela osam, a prijavljeno ih je petero - kazala nam je svjedokinja koja je te večeri krenula kupiti burek u pekaru "Pecolaj", a onda je čula pucnjavu koja ju je ponukala da ode nekoliko koraka dalje.

'Zvala sam 112'

- Pajkića i Čabraju sam znala, a od ovih momaka samo Jakova Šimića. Ostale nisam znala i nisam vidjela kako je ubijen 'Pajkić', ali sam vidjela kako ovi ostali tuku Čabraju koji je čučao prislonjen uza zid.

Najviše se isticao momak u raskopčanoj svijetloj košulji i nekim rabatinkama. Otrčala sam kući bojeći se za svoj život, a ni na kraj pameti mi nije bilo da je onaj momak koji je već ležao na zemlji zapravo naš mještanin Pajkić koji je uvijek bio svima spreman pomoći i koji se cijeli život grozio obračuna pištoljima i noževima...

A evo, ubijen je baš na način koji je bio jednostavno odvratan tom njegovom životnom principu - spominje nam ova svjedokinja koja je šokirana aljkavošću i traljavošću policajaca.

- Ja sam zvala 112 i oni nikako da dođu, a kad su došli policajac je vrlo nezainteresirano uzeo od mene moje ime i prezime te me te večeri nije ništa pitao iako sam mu rekla da sam ja direktni svjedok događaja. Rekla sam mu da znam i ženu koju je rukom dodirnuo jedan od ove osmorice i da je možemo naći kako bi uzeli možda njegov DNK, ali je on bio totalno nezainteresiran - ispričala nam je svjedokinja koju će svakako tužiteljstvo pozvati i tijekom istrage.

- Dok je došla policija oni su komotno mogli pobacati sve to oružje iz čega su pucali i nanosili ozljede Pajkiću i Čabraji. Pa ja sam tek sutradan oko 15 sati pozvana da dam svoju izjavu u policiju, a direktni sam svjedok događaja. Ne od samog početka nego kod premlaćivanja Čabraje jer kad sam ja došla na lice mjesta, Pajkić je već ležao mrtav - govori nam svjedokinja koja se boji da ono što čita u novinama i ono što stoji u istražnom zahtjevu nije ni dio onoga što se te večeri događalo u Kaštel Kambelovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 20:54