StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI TRAGEDIJE

Svjedoci nesreće na trajektu: ‘Tresak rampe o rivu bio je toliko snažan da su se susjedne kuće zatresle‘

Piše Luka Benčić/JL
11. kolovoza 2024. - 21:06

Tresak rampe trajekta o rivu je, kako su nam ispričali mještani Malog Lošinja, bio toliko snažan da su se susjedne kuće zatresle.

Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila u trenutku dok su mornari bili ispod rampe pokušavajući je popraviti, budući da je navodno zapinjala kod prethodnog ukrcaja i iskrcaja. To se vršilo prije nego što je započeo ukrcaj automobila na trajekt. U jednom trenutku nekoliko tona teška rampa se iznenada srušila na njih, u slobodnom padu, piše Jutarnji list.

image

 Trajekt ‘Lastovo‘ čije je rampa bila kobna za radnike  

Sandro Puncet/Cropix

Pomorcu Jadrolinije koji je pao u more u pomoć je priskočio jedan lokalni stanovnik koji u blizini ima vez za brod. On je skočio u more i unesrećenog stavio na splav, a potom ga je preuzela Hitna pomoć i prebacila u Rijeku. Odmah su dotrčali i vatrogasci čija je stanica dvjestotinjak metara dalje pa su čuli udar rampe o rivu.

image

 Policija obavlja očevid

Damir Škomrlj/Cropix

U večernjim satima tijela dvojice poginulih još su bila ispod rampe, budući da će za njezino podizanje trebati dizalica.

- Njihov kolega koji je radio s njima dotrčao je na rivu, u potpunom šoku, vrištao, nikako nije mogao doći k sebi. Sjedio je cijelo popodne na klupici, na suncu, ljudi su mu prilazili, davali mu vode, tješili ga. Tek malo prije osam sati došla je hitna i pokupila ga, dakle skoro pet sati mu nitko od službi nije došao pomoći. Cijela posada je još uvijek na brodu, i njima će trebati psihološka pomoć. Oni su sve to gledali - ispričao nam je Ivan Krstaš, čiji je kolega Marko spašavao unesrećenog mornara koji je, kako doznajemo, izvan životne opasnosti.

image

Vatrogasci su čuli tresak i odmah došli na lice mjesta

Damir Škomrlj/Cropix
image

Hitna pomoć došla je pomoći mornaru pet sati nakon tragedije

Damir Škomrlj/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 07:16