StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija na a1

Svjedoci nesreće: Da vozač ispred nas nije brzo reagirao, naletjeli bismo. Signalizacija? Nije bila jasna...

Piše G.R.
16. lipnja 2023. - 23:47

Kako doznajemo od svjedoka nesreće koja se u petak navečer dogodila na A1, u tom trenutku su dva kolnička traka autoceste prema Splitu bila zatvorena, tako da se promet prema Dubrovniku odvijao dvosmjerno.

Međutim, putnici koji su se u Dugopolju uključili na autocestu su naglasili kako signalizacija nije jasno ukazivala da se promet odvija dvosmjerno te su nedugo nakon ulaska na autoput naletjeli na stravičnu prometnu nesreću između kamiona i osobnih vozila.

Automobil ispred njih bio je primoran naglo skrenuti u zaustavni kolnički trak, kako ne bi postao sudionik nesreće.

Premda je vozilo ispred njih izbjeglo snažan udarac, vozač nije u potpunosti uspio izmaknuti pa je i taj automobil manje oštećen u sudaru.

- Ništa nismo uspjeli vidjeti iako smo bili udaljeni svega 50 metara od mjesta nesreće. Možda čak i manje... Srećom, vozač ispred nas je brzo reagirao i odmah uključio sva četiri žmigavca kako i mi ne bismo naletjeli na tu stravičnu prometnu - kazala je svjedokinja koja je užasnuta prizorom nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema informacijama iz Hrvatskih autocesta, od 14. do 30. lipnja zbog radova dogradnje čvora Split za sav promet zatvoren je izlazni krak čvora Split, odnosno korisnici koji idu iz smjera Dubrovnika ne mogu izaći na NP Dugopolje izlaz Split. Promet je preusmjeren u čvoru Bisko. Što je uzrok sudara nije poznato, no naši sugovornici i svjedoci nesreće ističu kako signalizacija nije jasno ukazivala da se promet u te dvije trake odvija dvosmjerno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:39