StoryEditor
Crna kronikaMONSTRUOZAN ZLOČIN

Svijet zgrožen ubojstvom troje male djece, tragedija u Hrvatskoj na naslovnicama je brojnih regionalnih, europskih i svjetskih portala

Piše Tomislav Kukec/JL
25. rujna 2021. - 17:26

Svijet je zgrožen ubojstvom troje djece u naselju Mlinovi. O stravičnom zločinu u Zagrebu izvijestili su brojni europski i svjetski mediji, uključujući čak i ugledni američki Washington Post. Oni ističu činjenicu da je djecu ubio njihov otac te citiraju izjave hrvatskih pravosudnih vlasti kako je riječ o austrijskom državljaninu - piše Tomislav Kukec za Jutarnji list.

Agencija Associated Press, čije objave su prenijeli brojni portali, ističe kako su tijela troje nedužne djece pronađena pored muškarca koji je pokušao počiniti samoubojstvo. Prenose informacije hrvatskih medija kako se radi o čovjeku iz poslovnog svijeta te navode da motivi strašnog čina još nisu poznati.

image
Washington Post

Američki ABC objavio je vijest o ubojstvima na svojoj naslovnici, navodeći kako je osumnjičenik za ubojstvo muškarac koji je otac djece. Navode i kako je riječ o blizancima, djevojčici i dječaku u dobi od sedam godina, te još jednom dječaku u dobi od četiri godine.

Njemački Bild također je dao velik značaj slučaju, oni u naslovu ističu kako se radi o austrijskom državljanu koji je pod sumnjom za ubojstvo.

Austrijski mediji u naslovu napominju da je osumnjičeni za ubojstvo Austrijanac koji živi u Zagrebu. Kurier piše da se muškarca sumnjiči za veliku tragediju u kojoj je pobio svoje troje djece.

image
Kurier

Zgrožena je i regija, mediji u BiH izvijestili su o "monstruoznom zločinu", slovenski prenose izvještaje hrvatskih novinara o pronalasku malih leševa u stanu, a srbijanski mediji, od tabloida Blic, Kurir, Informer, pa sve do B92 donose opsežne priče o, kako su napisali, neviđenom zločinu - piše Jutarnji list.

image
Blic
image
Dnevni avaz
item - id = 1130041
related id = 0 -> 1136281
related id = 1 -> 1134150
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 06:34