StoryEditor
Crna kronikaglavni svjedoci zločina

Švedska obitelji svjedočila ubojstvu u Splitu: 'Potegnuo je veliki nož, ubo ga i pobjegao. Pomogli smo ozlijeđenom dok Hitna nije došla. Sve sam ispričala policiji, ali nije mi jasan njihov postupak...'

Piše PSD
3. srpnja 2019. - 20:49

Redakciji Novog lista javila se žena iz Švedske, koja tvrdi da su ona, njezin prijatelj i dvoje njezine djece bili očevici ubojstva u Splitu. Policija je, tvrdi, s njima razgovarala, ali nije uzela njihova imena, niti ih kasnije pozivala, iako se sve, ističe, dogodilo pred njihovim očima.

- Moje ime je Linda Kvilten i živim u Švedskoj. Prošle srijede, dvoje moje djece, moj prijatelj i ja posjetili smo Split. Odsjeli smo u apartmanu na adresi Kruševića Gumno 15. Oko osam navečer krenuli smo na večeru i iz naše ulice skrenuli u Sinjsku ulicu, gdje smo vidjeli dva muškarca kako se svađaju. Baš kad smo prošli pored njih, jedan od te dvojice potegnuo je veliki nož na drugoga. Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu, napisala je Linda Kviteln u emailu koji je poslala Novom listu.

Bojala se, kaže, da će se ubojica vratiti, ali stigao je tim hitne pomoći i policija.

- Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli niti naša imena, niti brojeve telefona, iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tome ubojstvu. Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram, napisala je Švedska turistkinja Novom listu.

Riječ je o zločinu koji se dogodio 26. lipnja u Sinjskoj ulici u Splitu. Ozlijeđeni 53-godišnjak je preminuo u splitskoj bolnici, a policija zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva traga za 38-godišnjim Željkom Melvanom.

I žrtva i napadač za kojim se traga zbog pokušaja ubojstva dobro su poznati policiji: jedan je skrivao heroin u stražnjici, a drugi je 'zaslužan' što je poznati splitski sudac završio u zatvoru

Preminuo 53-godišnjak izboden nožem u Splitu, policija i dalje traga za napadačem Željkom Melvanom​

#SPLIT# UBOJSTVO# SVJEDOCI

Izdvojeno

02. srpanj 2020 09:11