StoryEditorOCM
Crna kronikaStravičan zločin

Sutra počinje suđenje Kopitzu za ubojstvo troje djece, evo kad se očekuje presuda: Prijeti mu zatvorska kazna do 50 godina

6. lipnja 2022. - 13:28

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak počinje suđenje austrijskom državljaninu Haraldu Kopitzu (57), kojeg tužiteljstvo tereti da je u rujnu prošle godine u stanu ubio svoje troje djece, a nepravomoćna presuda mogla bi biti donesena već u petak, 10. lipnja, doznaje Hina na sudu.

Kopitz je optužen za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti zatvorska kazna do 50 godina.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela".

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke, te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina, a suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 13:08