StoryEditor
Crna kronikaincident u dućama

Susjedu prijetio da će mu pobiti cijelu obitelj i nahraniti ga mesom sina kojega će zaklati, policija mu u stanu pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

22. svibnja 2019. - 10:07

Omiška policija je u nepunu godinu i tri mjeseca otkrila i drugi laboratorij za uzgoj marihuane na svom području.

Ovaj put "lijepom otkriću" je prethodila prijetnja vlasnika laboratorija 41-godišnjega M.T. iz Duća svom deset godina starijem susjedu, kojemu je "laborant" prijetio da će mu pobiti cijelu obitelj, a njega nahraniti mesom od sina kojega će on prethodno zaklati. Incident se dogodio prije tri dana, kada su žena i sin napadnutoga čistili oko svoje kuće, što je njihovu 41-godišnjem susjedu zasmetalo te je osim izgovorenih riječi otvorenim dlanom u predjelu lica udario 51-godišnjeg susjeda u njegovu vlastitu dvorištu.

Nakon toga je pozvana policija, koja je pretražila kuću koju 41-godišnjak koristi te je pronađeno šest usađenih stabljika marihuane, visine oko 35 do 42 centimetara, ali i vakuumiranih 380 grama osušene marihuane, te pravi mali laboratorij od dvije halogene i dvije LED lampe sa sjenilom, ručni grijač temperature, vage za precizno mjerenje, nargile i posredni asortimana. Uzgajivač nikada do sada nije bio prijavljivan policiji te da nije bio tankih živaca i da nije prijetio susjedima smrću, njegov laboratorij ne bi nikada bio otkriven.

Djelatnici PP Omiš su u veljači prošle godine u mjestu Čišla otkrili također jedan laboratorij (ali većih dimenzija), gdje je 31-godišnjak u pitarima držao 50 stabljika marihuane, prosječne visine jednog metra, sušenjem tih 50 stabljika dobilo bi se oko šest kilograma, a prodajom bi se zaradilo oko 12 tisuća eura.

Četrdesetjednogodišnji Dućanin je uhićen i tijekom današnjeg dana bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 14:23