StoryEditor
Crna kronikadovršena istraga

Sukob koji se u petak dogodio u Solinu otkrio: među žrtvama serijskog napadača bio je i Stanislav Zavadlav

6. listopada 2020. - 08:28
Stanislav ZavadlavVojko Bašić/Arhiv/Cropix

Službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 22-godišnjaku.

Doznajemo da su napadači Jure G. i Marinko P., a napadnuti je Branimir P. koji je također prijavljen, ali prekršajno, jer je kod njega pronađen nož.

Do sukoba je došlo u petak ispred dućana" Rejo" u Solinu u Ulici Emanuela Vidovića oko 16 sati, motiv napada se službeno ne zna, ali je poznato da akteri ovog sukoba do sada imaju cijeli niz kaznenih prijava za razna djela, a najviše za drogu.

Prilikom postupanja policijskih službenika u osobnom automobilu zatečen je 22-godišnjak s vidljivim ozljedama, a vizualnim pregledom osobnog automobila u kojem se nalazio na vidljivom mjestu uočen je nož. Isti je priveden u službene prostorije uz uporabu sredstava prisile.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, uz kaznenu prijavu 26-godišnjak i 24-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 29 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 22-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Jedan od napadača, i to Jure G., u siječnju ove godine napao je i Stanislava Zavadlava par dana nakon što je njegov brat Filip počinio trostruko ubojstvo.

Da je Zavadlav napadnut u autobusu na području Kile, policiji je tog dana ​prijavio jedan građanin, a taksist koji je preplašenog Zavadlava prebacio do Pujanki ​rekao je da je uplašeni mladić uletio u njegovo vozilo i da mu je cijela desna strana lica bila ogrebana, te da mu za prijevoz do Pujanki ništa nije uzeo.

Zavadlav o tome napadu nije htio pričati policiji, ali je policija ipak došla do Jure G. i prijavila ga. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 16:39