StoryEditor

Sudski vještak Bacalja: Šteta će se mjeriti u milijunima eura, uništene su najskupocjenije jahte od 20 metara; Čula se eksplozija, a potom je krenula vatra...

Piše PSD
29. svibnja 2021. - 21:26

Siniša Bacalja, sudski vještak za brodostrojarstvo i brodogradnju, nam je samo kratko kazao:

- Ovo je katastrofa. Gori više brodova, zahvaćene su i skupocjene jahte dugačke 20 i više metara, šteta će biti milijunska. A kad kažem milijunska onda mislim u milijunima eura.

Prema viđenom na web kameri, izgleda da se vatra proširila i zahvatila jedrilice vezane na vanjskom lukobranu. Puše zapadni vjetar i jedrilice koje se gotovo dodiruju su mogle izazvati lančani požar. O uzrocima trenutačno ne znamo ništa i ne bi bilo dobro davati bilo kakve procjene zašto je došlo do ovoga - kaže Bacalja za 'Slobodnu'. Inače, požar je gledao uživo preko ovog linka.

Pojedini mediji navode kako su mještani izjavili da su čuli eksploziju, a potom su vidjeli i vatru. Međutim, službenih izjava policije i vatrogasaca još nema. 

Direktorica Marine, Ivona Smoljić, izjavila je da je izgorjelo pet brodova, uz napomenu kako je požar lokaliziran oko 21:40. "Dva broda koja još gore su izvučena van i vatrogasci će požar gasiti izvan marine", rekla je.

"Ovo su informacije koje još nisu provjerene i utvrđene, ali navodno je počelo na jednom od brodova na kojemu je bio kuhar. On je napustio brod bez ozljeda. Zapalili su se konopi na brodu pa je on otplutao dalje na druge lokacije, na kojima su se onda zapalili drugi brodovi", rekla je, prenosi Index.

"Mi ćemo se pobrinuti za sve naše goste, a zamolit ćemo posjetitelje marine koji nisu gosti da napuste marinu radi svoje sigurnosti. Naše goste ćemo zbrinuti na najadekvatniji mogući način", dodala je Smoljić. Rekla je i kako je materijalna šteta ogromna.

"Večeras oko 20:15 u Marini Kaštela, u Kaštel Gomilici, izbio je požar na više brodova na vanjskome vezu. Za sada nemamo informaciju o ozlijeđenim osobama. U tijeku je postupak gašenja", izvijestila je policija ranije.

image
Čitatelj
image
Screenshot LiveCam
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
item - id = 1102210
related id = 0 -> 1145218
related id = 1 -> 1145147
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2021 09:23