StoryEditor
Crna kronikaTTTS, kokain i automatska puška

Suđenje za jedno od najbrutalnijih ubojstava u režiji splitskog podzemlja odgođeno iz bizarnog razloga: ni sutkinji nije jasno kako je došlo do takvog nesporazuma, ali nije imala izbora...

8. studenog 2019. - 12:07

Iako je bila uredno najavljena na sudskom e-ročišniku, iako su medijske kuće uredno dobile dozvolu za fotografiranje, iako su svjedocima poslani pozivi, iako su se u sudnici splitskog Županijskog suda jutros pojavili i tužiteljica Julijana Stipišić i odvjetnik mr.sc. Željko Gulišija odvjetnik, suđenje Liridonu Berishi (27) iz Stobreča za teško ubojstvo Ante Prnjaka (34) iz Kljaka nije počelo jer se u sudnici nije pojavio glavni lik - sam Berisha.

Berisha priznao da je ubio Prnjaka: Dao mi je pušku da nekog likvidiram kako bi mi oprostio dug, a onda sam ja upucao njega. Maltretirao me više od dvije godine

Novi detalji ubojstva na TTTS-u: Berisha u Prnjaka nije ispalio 14 hitaca zbog osvete​

Naime, Berisha se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru te je jučer trebao biti dovezen na suđenje. No, neposredno prije početka rasprave sutkinju Višnju Strinić, predsjednicu peteročlanog sudskog vijeća, odvjetnik Gulišija je obavijestio da ga je zvao Berisha koji je rekao da ga djelatnici zadarskog zatvora neće dovesti u Split jer su mu rekli da rasprave nema nego tek idući petak 15. studenog.

- Ovaj je sud telefonski kontaktirao Zatvor u Zadru te došao do saznanja da djelatnici pravosudne policije na raspravu neće dovesti okrivljenog Liridona Berishu iako sud niti okrivljenom niti Zatvoru u Zadu nije uputio nikakvu obavijest o tome da danas neće biti rasprave. Naprotiv, pozivi za raspravu su uredno dostavljeni i okrivljeniku i Zatvoru u Zadru - ustvrdila je sutkinja Strinić kojoj nije bilo jasno kako je došlo do ovog nesporazuma.

Na raspravu su došla i dva svjedoka koji, naravno, nisu saslušani obzirom da je ročište moralo biti odgođeno. Zanimljivo je i da je dvoje svjedoka poslalo sudu ispričnice u kojima iznose razloge zbog kojih ne mogu doći i svjedočiti u ovom postupku. Tako je svjedokinja M.M. navela da je nakon dugo godina zatrudnila te da bi dolazak na raspravu za njeno stanje predstavljao veliki rizik i stres dok je svjedok M.C. dostavio psiihijatrijski nalaz u kojem stoji da je unatrag tjedan dana napet i uznemiren zbog dobivenog poziva za svjedočenje.

Treća svjedokinja koja je bila pozvana za danas nije došla jer su se pozivi na adresu u Splitu i Stobreču vratili s naznakom poštara da je na splitskoj adresi nepoznata, a da u Stobreču ne stanuje.

Podsjetimo, Berishu se Liridon Berisha se tereti da je 21. kolovoza prošle godine oko 22,40 sati dovezao na splitski TTTS s Antom Prnjakom u njegovom osobnom automobilu BMW šibenskih registarskih oznaka. Kada su stigli na napušteno i mračno mjesto na predjelu Kamena, zatražio je od Ante Prnjaka da klekne ispred njega na koljena držeći ga tako u strahu. Zatim je u njega iz neposredne blizine ispalio najmanje četrnaest hitaca iz automatske puške kalibra 7,62 mm.

Tereti ga se i za sprječavanje dokazivanja jer je dan poslije dovezao Prnjakov BMW u Srinjine te ga polio benzinom i zapalio ga kako bi uništio tragove zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 03:38