StoryEditorOCM
Crna kronikafrontalni sudar

Stravična prometna nesreća na Rabu: mlada Austrijanka poginula, još četvero ljudi ozlijeđeno

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
20. kolovoza 2024. - 11:17

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u popodnevnim satima u Loparu na otoku Rabu život je izgubila 19-godišnja državljanka Austrije, piše Jutarnji list.

Policijskim očevidom, koji je potrajao četiri sata, koliko je promet bio u prekidu, utvrđeno je da je 19-godišnja djevojka oko 16.30 sati vozila automobil austrijskih nacionalnih oznaka dionicom DC 105 te je prilikom izlaska iz zavoja, izgubila nadzor nad upravljačem. Nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste pa je prešla na suprotni trak i udarila u sunarodnjake u drugom automobilu, također austrijskih oznaka.

- Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći vozačica je preminula na mjestu događaja. Trojica putnika u vozilu kojim je preminula upravljala, kao i vozač drugog vozila su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u KBC Rijeka. Vozaču, državljaninu Austrije i dvojici putnika, njemačkim državljanima dijagnosticirane su lakše tjelesne ozlijede, dok je državljanin Austrije teško ozlijeđen - kažu iz PU primorsko-goranske.

Beživotno tijelo nesretne vozačice prevezeno je na Odjel patologije riječke bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 17:51