StoryEditorOCM
Crna kronikastigli na poziv žene

Strava kod Drniša, napadnut tim Hitne pomoći: ‘Prijetio je doktorici, meni slomio naočale, govorio da će nas zaklati...‘

Piše KRONIKA SD
7. listopada 2023. - 16:31

Što se ovo događa da su se ljudi okomili na one koji im prvi priskaču u pomoć u najtežim trenucima? Jučer je u Zagrebu napadnut vozač Hitne pomoći, a danas u Drnišu.

O incidentu koji je napravio vjerojatno psihički rastrojeni čovjek su izvijestili na Facebook stranici Hitna uživo 194. Prenosimo njihov status.

"Novi NAPAD na naše kolege.

Ovaj put je napadnuta ekipa iz Drniša!

Danas oko 11 h izašli smo na intervenciju kraj Drniša zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad agresivan po izjavi njegove supruge koja nas je pozvala. Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja.

Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti. Nakon toga je pogledao u mene i počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku. Doktorica mu je s razgovorom odvukla pažnju pa smo se svi skupa izvukli iz kuće s opremom. Naravno, pacijent je krenuo za nama, skinuo se u gaćice i psujući i opet prijeteći da će nas zaklati i ubiti s tim da me je sada napao odgurujući me iz dvorišta.

Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale. Policajac je odmah prišao i svladao ga. Nakon tog napada mi smo ga smjestili u naš auto i u pratnji policije odvezli na psihijatriju u OB Šibenik."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:02