StoryEditor
Crna kronikadvostruko zlo

Tragedija na otoku Vrgadi: vatrogasci stigli na dojavu o požaru u kući pa pronašli mrtvu staricu. Uzrok smrti tek treba biti utvrđen...

Piše Iva Ivanac
7. siječnja 2021. - 16:48
Ante Čizmić/Ilustracija/Cropix

Strašna tragedija dogodila se u četvrtak oko 7.30 sati ujutro kada je policija zaprimila dojavu da je na otoku Vrgadi, ispred Pakoštana, izbio požar u obiteljskoj kući u kojoj je, nakon gašenja vatrene buktinje, pronađeno mrtvo tijelo starije ženske osobe.

Kako neslužbeno doznajemo, na tijelu tragično preminule žene nisu pronađene opekotine niti druge vrste ozljeda uzrokovanih požarom, a točan uzrok smrti 79-godišnjakinje još uvijek nije poznat.

Požar su oko 10.30 sati u potpunosti ugasili pripadnici JVP Biograd i DVD Pakoštane.

- Gašenju požara prvo su pristupila naša dva aktivna člana koja inače žive na Vrgadi i koja na otoku imaju kompletnu opremu za gašenje. U gašenju požara su im pomogli i mještani, sve dok s kopna do otoka, brzim gliserom nije stiglo još devet članova DVD-a Pakoštane kazao nam je Lovre Barešić, zamjenik zapovjednika DVD Pakoštane koji nije želio nagađati uzrok požara već je kazao kako je sada na policiji da istraži uzrok nesreće.

Na mjestu događaja tijekom četvrtka ujutro provodio se očevid, a prema do sada provedenim policijskim izvidima utvrđeno da je požar izbio u prizemlju kuće, točnije u dnevnom boravku koji je u potpunosti izgorio.

Ostale prostorije koje su se nalazile u prizemlju su uvelike zacrnjene od velikog dima, a potkrovlje kuće je u požaru ostalo neoštećeno.

- Strašno je to što se dogodilo, cilo misto je u šoku. Nisam vidila požar, ali dim se proširio cijelim mjestom, kazala nam je jedna stanovnica Vrgade koja je i dalje potresena događajem.

- Ne znamo što se točno zbilo, neki kažu da je zbog peći, ali to policija mora istražiti. Gospođa je bila mobilna i pokretna. Brinula se sama za sebe. Na Vrgadi nije imala obitelj, a cijela njena rodbina živi u Zadru, kazala nam je mještanka Vrgade koja je još uvijek u šoku zbog nesretnog događaja.

Preminula žena ujedno je i vlasnica opožarene kuće u kojoj je sama stanovala.

U cilju utvrđivanja uzroka požara i uzroka smrti kao i nastale materijalne štete, PU zadarska nastavlja kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. ožujak 2021 03:53