StoryEditor
Crna kronikanema mu pomoći

Stari znanac splitske policije opet završio iza rešetaka: Interventna ga uhvatila s drogom; Ni robija za ubojstvo, dva ranjavanja i brutalna otmica nakon koje je premlaćen nisu promijenile životne navike

Piše Katarina Marić Banje
7. listopada 2019. - 15:31
marko_bekavac-300916-1

Interventni policajci zaskočili su Marka Bekavca (28) sa speedom u nedjelju oko 21 sat na Visokoj u Splitu. Uhićen je i trenutno se nalazi u policijskoj upravi na trećem katu u Službi kriminaliteta droga. Nad njim je u tijeku kriminalističkog istraživanje, a kod sebe je imao 40 grama amfetamina, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Brojne rane koje je zadobio od metaka tijekom prošle godine, očito ga nisu usporile u načinu života. Njegov posljednji istup u javnosti bio je u srpnju ove godine kada je svjedočio na suđenju Ivanu Giljanoviću (37), optuženome da ga je propucao s četiri metka u svibnju prošle godine ispred kafića “Clo” u Ulici Domovinskog rata u Splitu. Tom prigodom Marko Bekavac je na Županijskom sudu u Splitu izjavio kako je on kriv što je Giljanović pucao u njega.

"Ja sam bio ovisnik o heroinu i Giljo mi je pomogao da se skinem s droge, primio me u svoju obitelj. Živeći s njim i njegovom obitelji shvatio sam kako je lijepo imati novac. Počeo sam iznuđivati novac od njih kada sam odselio, pa sam slao bezbroj poruka njemu i supruzi mu", kazao je tada Bekavac.

Bratstvo, kajanje, praštanje i ljubav: dramatične scene na suđenju Giljanoviću za pokušaj ubojstva Bekavca; Došlo do iznenadnog obrata, bacili se jedan drugome u zagrljaj

On je u propucavanju ispred kafića zadobio dvije prostrjelne rane desne natkoljenice, jednu prostrjelnu ranu lijeve natkoljenice i jednu prostrjelnu ranu lijeve podlaktice. Za sedam mjeseci se već dovoljno oporavio da se nađe vani gdje se ponovno našao na vatrenoj liniji.

Početkom prosinca prošle godine oko 21.40 sati je propucan iz pištolja u Janjevskoj ulici u Splitu. Operiran je u KBC Split te mu je utvrđena laka tjelesna ozljeda. Na njega je, dok je s 28-godišnjom djevojkom sjedio u automobilu na parkiralištu, napadač ispalio najmanje četiri hica. Jedan metak manjeg kalibra, pogodio ga je u šiju, odnosno stražnji dio vrata, a djevojka nije ozlijeđena. Ostali hici završili su u karoseriji automobila. Prema onome što su njih dvoje rekli policajcima, napadač je prišao vrlo blizu automobilu te je zapucao bez ikakva upozorenja.

Krvavi obračuna pred splitskim kafićem: Bekavac je dvaput Giljanovića potapšao po obrazu, a on ga je onda pogodio sa - četiri metka!; 'Pronaći će ga jedino ako se sam preda policiji...'

Marko Bekavac je kao maloljetnik osuđen za ubojstvo iz 2008. godine na pet godina zatvora što je bio maksimum s obzirom na njegovu dob. Tijekom 2016. godine bio je osumnjičen da je ispalio četiri hica u D.M. u Ulici kroz Smrdečac u Splitu zbog čega je proveo u istražnom zatvoru četiri mjeseca. Pušten je zbog nedostatka dokaza.

Nekoliko mjeseci poslije tog događaja na Bačvicama su ga otela i pretukla četvorica maskiranih napadača. Slijedeć godine je prijavljen zbog propucavanja jednog 27-godišnjaka na splitskim Bačvicama. Ranjeni ga nije želi prijaviti policiji. U objavama na društvenim mrežama Marko Bekavac sebe naziva Markus Maksimus.

#MARKO BEKAVAC#INTERVENTNI POLICAJCI#AMFETAMIN SPEED SPLIT

Izdvojeno

16. lipanj 2020 22:46