StoryEditor
Crna kronikaOslobođen krivnje

Splitski sud odlučio: mladi ubojica nije dilao drogu, druga dvojica osuđena na zatvorske kazne

30. ožujka 2018. - 10:08

Marin Šalov, 22-godišnjak iz Marine kod Trogira, koji je u srpnju prošle godine nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog usmrćenja Tomislava Jurića Grgića, 33-godišnjeg redara iz Solina, oslobođen je prije nekoliko dana na Općinskom sudu u Split krivnje da je od svibnja do srpnja 2016. godine organizirao dilanje amfetamina.

Marin Šalov pušten na slobodu: imao je hrpu oružja, ali ni grama droge​

Mladić optužen za ubojstvo redara kod Marine se kaje: Žao mi je zbog svega, izvadio sam pištolj i u strahu pucao, nisam ga želio usmrtiti!

Odnosno da je nabavljao drogu, u obiteljskoj kući u Marini je prepakiravao i dalje davao Mirku Milovcu da je prodaje, što je on i radio preko Marka Ivančeva. Za razliku od Šalova, Milovac je osuđen na devet mjeseci zatvora te još devet mjeseci koje neće izdržavati ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Ivančev će, pak, u zatvoru biti 10 mjeseci, a isto toliko mjeseci neće provesti iza rešetaka ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Šalova je branio odvjetnik Jadran Franceschi, koji je naveo da je njegov branjenik doživio prometnu nesreću te je operiran i pušten iz bolnice u ožujku 2016. godine, a da mu je šipka iz noge izvađena u lipnju iste godine. Zbog toga, napomenuo je na sudu, ne može samostalno hodati ni voziti automobil.

Također, pretragom obiteljske kuće nisu pronađeni nikakvi predmeti koji bi upozoravali na distribuciju droge, a nije nađena ni droga. Također, ni jedan od razgovora snimljenih pri nadzoru mobitela ne ukazuje da je on nabavljao drogu, kako ga se teretilo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 10:50