StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUČNA RASPRAVA

Splitski sud kaznio trojicu zbog tučnjave kraj kafića u trgovačkom centru: pepeljarom u glavu i nogom u stražnjicu

Piše K. M. B.
13. siječnja 2024. - 15:29

Noga u stražnjicu, pepeljara u glavu i mlaćenje šakama u večernjim satima koštalo je tri gosta zadarskoj kafića po 150 eura svakog. Na Prekršajnom sudu u Splitu su kažnjeni novčanom kaznom zbog remećenja javnog reda i mira uz terasu lokala u Trgovačkom centru City Galleria u Zadru.

Njih trojica su se sukobila početkom lipnja 2021. godine kada je prvo izbila svađa između 32-godišnjaka i 30-godišnjaka koja je rezultirala fizičkim obračunom. U jednom trenutku je 32-godišnjak bacio pepeljaru sa stola na terasi kafića u pravcu 30-godišnjaka pogodivši ga u čelo.

Nakon što je dobio udarac pepeljarom u glavu 30-godišnjak je svog napadača pljusnuo, a potom udario nogom u stražnjicu. Prilazi im 41-godišnjak i pokušava ih razdvojiti kako bi prekinuo sukob, ali 32-godišnjak uzima pepeljaru sa stola i udara i njega u glavu, točnije u lijevi obraz.

image
Goran Mehkek/Cropix

Na to se mirotvorac aktivno uključio u sukob i uzvratio 32-godišnjaku udarcima šakama i nogama po tijelu. Cijeli incident je bio popraćen vikom i galamom od strane sudionika.

Stigla je policija i uhitila nasilni trojac koji je i prenoćio u postaji, a sutradan ujutro su dobili optužne prijedloge za remećenje javnog reda i mira.

Prekršajni sud u Splitu je odlučio svakog od sudionika fizičkog obračuna kazniti sa po 150 eura kazne od koje im je oduzeto po 79 eura zbog dana tj. noći provedene u policijskom pritvoru. Uz to moraju plattiti i po 26 eura troškova postupka svaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:34