StoryEditor
Crna kronikapokušaj ubojstva na kman

Splitski pomorac koji je propucao susjeda radio probleme na Bilicama, bio je neugodan i agresivan: 'Pištolj sam nabavio jer me progone susjedi koji žele jeftino kupiti moj stan'

20. svibnja 2019. - 15:55
pokusaj_ubojstva3-180519 (1)

Pištolj sam nabavio preko oglasa na internetu za tisuću eura jer me susjedi iz par stanova u Mosećkoj 63 B progone želeći jeftino kupiti moj - kazao je u svojoj obrani P. Ć. (39) pomorac rođen u Tomislavgradu, BiH, s prebivalištem u Splitu, uhićen u subotu zbog pokušaja ubojstva Lea Krstulovića (38) metkom u stomak.

Pritvoren splitski pomorac koji je upucao prvog susjeda; Nakon uhićenja odveden je i na pregled u splitsku bolnicu, doznali smo što su liječnici utvrdili

Ranjeni 38-godišnjak iz bolničkog kreveta: Policiji sam prije dva mjeseca prijavio da mi je netko propucao automobil i rekao sam da sumnjam na susjeda, ali me, kao što se vidi, nisu shvatili ozbiljno!

Hitac je ispaljen iz pištolja češka zbrojovka, kalibra 7,65 mm, koja ima spremnik za 8 metaka. P.Ć je prijavljen i za nelegalno posjedovanje oružja.

U nedjelju navečer je nakon dovođenja na splitske Bilice radio probleme pravosudnim policajcima ustrajno tražeći da mu se dostavi mobitel. Bio je, kako doznajemo, dosta neugodan i imali su poteškoća sa smirivanjem. Napet i agresivan je bio i tijekom kriminalističkog istraživanja u policiji u subotu navečer do nedjelje ujutro.

Odveden je čak na liječnički pregled u KBC Split gdje su doktori utvrdili kako je sposoban za policijsku obradu. S obzirom na ponašanje i obranu koju je iznio već sada je izgledno kako će se nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

Određen mu je istražni zatvor kako bi se izbjeglo ometanje istrage utjecajem na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela s obzirom na to da je već otprije imao sukobe sa susjedima.

Pogledajte snimku privođenja: napadač iz Mosećke već godinama terorizira susjede i prijeti im, a ranjeni muškarac i njegova supruga zbog straha su djecu upisali u drugu školu

Punac ranjenog 38-godišnjaka ispričao nam je što je dovelo do pucnjave i kako je napadnut njegov zet: Bilo je pitanje dana kada će se ovo dogoditi...

- Oružje sam nabavio prije par mjeseci jer sam se bojao napada susjeda koji mi pokušavaju naškoditi na više načina. Prisluškuju me, snimaju, uzimaju mi fotografije s mobitela i objavljuju ih preko interneta. Žele me eliminirati pa su mi izbušili gume na automobilu, a jednom su mi olabavili vide na kotačima kako bih poginuo vozeći - nabrajao je privedeni govoreći kako su to radili susjedi iz nekoliko stanova u zgradi gdje živi.

Kako se izjasnio tog dana je pucao u strahu.

- Preplašio sam se da će me susjed iz stana do mog napasti. Lupao mi je nogama po vratima i želio ući. Mislio sam mu pucati u noge, ali je metak slučajno završio u trbuhu - izjavio je.

Pomorac živi sam, a do sada mu nije dijagnosticirana psihička bolest ili poremećaj. Tijekom rada na brodu s njim nije bilo problema koji bi doveli do prijave ili otkaza.

- Radili smo zajedno jedan kratki vijađ, on nema neke posebne škole. Koliko se sjećam nije bio agresivan, ali je znao biti nekako “energičan”, kao pod tenzijama - kaže naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 16:50