StoryEditorOCM
Crna kronikaproglašeni krivima

Splitski influenceri pozirali s puškom ispred Kerumovog BMW-a, sada su pravomoćno kažnjeni

Piše VIJESTI SD
27. rujna 2024. - 09:37

Splitske influencere Adriana Petričevića i Elu Jerković Visoki prekršajni sud pravomoćno je kaznio s 587 eura novčane kazne jer su se prije tri godine slikali s oružjem u rukama, piše N1.

Policija ih je u veljači 2021. čak i privela nakon što su na društvenim mrežama objavili fotografiju uz BMW Josipa Keruma, sina Željka Keruma. U rukama su pri tome držali oružje.

Iako se na fotografiji čini da je riječ o pravim automatskim puškama, naknadno je utvrđeno da se radi o airsoft oružju. No, bez obzira na to i Prekršajni sud u Splitu i Visoki prekršajni sud RH zaključili su da su mladi influenceri prekršili zakon.

Proglašeni su krivima zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i to njegovog članka koji propisuje sankciju na onoga tko na javnim mjestima nosi oružje tako da ga drugi građani vide, te na taj način uznemiruje građane.

Petričević i Jerković uvjeravali su da se radilo o umjetničkim fotografijama objavljenima u povodu maškara, no sud je zaključio kako ipak nisu smjeli na takav način javno pokazivati oružje.

“Sud je posebno cijenio činjenicu da se radilo o više komada oružja čije su fotografije bile dostupne velikom broju ljudi. Zato je uz kaznu opravdano i oduzimanje oružja”, poručio je Visoki prekršajni sud odbijajući žalbu influencera na prvostupanjsku presudu, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 09:45