StoryEditorOCM
Crna kronikagnjusna djela

Splitski DORH optužio dvojicu silovatelja: jedan pijanu djevojku odvukao u portun, drugi u stanu zatočio prostitutku...

Piše Mario Matana
22. srpnja 2024. - 17:58

Za dva odvojena kaznena djela silovanja splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnice u ponedjeljak: protiv Kosovara koji je, prema optužnici, napio i silovao 20-godišnjakinju koja nije mogla pružiti otpor, te 25-godišnjaka koji je pak prisilio na svakakve opačine djevojku kojoj je prethodno platio 500 eura za seksualni odnos!

Okrivljeni u ovom drugom slučaju je 1. svibnja ove godine u stan u sklopu obiteljske kuće doveo djevojku s kojom se dogovorio da će joj platiti 500 eura. Nakon što mu je pružala seksualne usluge dva sata, koliko su se dogovorili, žrtva je htjela napustiti stan – međutim, iako je 25-godišnjaku bilo jasno što djevojka želi, nije je pustio nego je zaključao vrata stana.

‘Ne ideš ti nigdje!‘ - zapovjedio je, prisnaživši to tvrdnjom kako ima pištolj te joj je uzeo mobitel i pametni sat.

Unatoč njenim molbama da je pusti, unatoč tome što je pokušavala nekako doći do ulaznih vrata, okrivljeni joj to nije dopustio, stoji u optužnici: u jednom trenutku je gurnuo na kauč, ruke joj stavio na usta kako ne bi dozvala u pomoć, govoreći kako mora ostati do jutra s njim te je uhvatio za vrat i gušio. Na koncu je žrtva pristala da okrivljeni nad njom izvrši spolni odnošaj i s njim izjednačenu spolnu radnju, stoji u optužnici županijskog tužiteljstva.

To međutim nije sve. Nakon silovanja je zaprijetio nesretnici da će je ubiti ako mu ne da 500 eura (?!), ali da će je likvidirati i ako bilo što prijavi policiji. Tako je optužen i za razbojništvo. Žrtva je na kraju dala novac i obećala sve što je tražio od nje, samo kako bi se dokopala slobode. Cijela tortura je trajala od nešto iza ponoći do 5,30 sati ujutro.

Protiv optuženog je produljen istražni zatvor gdje se nalazi zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. Više puta je osuđivan, a psihijatrijskim vještačenjem je utvrđeno i da je ovisan o drogama te da kaznena djela čini ‘pod dominantnim utjecajem ovisnosti o drogama‘.

Državljanin Kosova (45) je pak optužen zbog silovanje jedva punoljetne djevojke koju je odvukao iz noćnog kluba. Prema optužnici, 9. srpnja oko 2 sata ujutro, okrivljeni je iako svjestan da je djevojka konzumirala veće količine alkohola ‘zbog čega ne kontrolira svoje radnje i nesposobna je donijeti slobodnu odluku o seksualnom odnosu s njim kao i pružiti fizički otpor‘, žrtvu odvukao iz noćnog kluba.

Dovoljan mu je bio obližnji ‘portun‘, stubište kuće, gdje je usprkos njenom opiranju i protivljenju, nadjačao žrtvu te izvršio spolni odnošaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:15