Crna kronikanapad iz mržnje

Splitska policija privodi na ŽDO trojicu osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde; Evo za što ih se tereti, prijeti im do 12 godina zatvora!

Piše Vladimir Urukalo
vaterpolist_napad13-090219

Splitska policija tijekom jutra privest će na Županijsko državno odvjetništvo trojicu mladića koje se sumnjiči da su u subotu oko 13 sati na splitskoj Rivi sudjelovali u napadu na trojicu vaterpolista beogradske "Crvene Zvezde".

Tereti ih se za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje.

Sin poznatog nogometnog trenera pušten na slobodu, napadači se sukobili i s prolaznikom koji ih je snimao

Među privedenim muškarcima zbog napada na igrače Crvene zvezde i sin poznatog splitskog trenera? Policija mu oduzela mobitel, evo na što sumnjaju istražitelji

Za prvo djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora dok je za drugo djelo određena kazna od jedne do osam godina zatvora. Očekuje se da će ŽDO tražiti određivanje istražnog zatvora.

Trojicu mladića kaznenom se prijavom tereti da su, po dogovoru i planu, zajedno s još nekoliko nepoznatih osoba bez razloga i povoda napali Aleksandra Kralja, Miloša Maksimovića i Dušana Vasića koji su kao gosti sjedili na štekatu jednog kafića.

Policija uhitila trojicu muškaraca osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde, kod jednog pronađen i dres kojeg je oteo beogradskom sportašu

Napali su ih, prema prijavi, zbog toga jer su na njima uočili klupska obilježja te su bez ikakvog upozorenja izudarali Kralja i Vasića šakama, nogama, palicama i drugim predmetima u tijelo i glavu tražeći od njih da predaju odjeću sa klupskim obilježjima.

Nazivali su ih četnicima i prijetili da će ih zaklati, a Maksimović i Vasić uspjeli su pobjeći iako su napadači trčali za njima. Kralj je, pak, skočio u more zbog straha za vlastiti život, a prije toga napadači su uspjeli strgnuti mu jaknu.

S obale su nastavili prijetiti Kralju da će ga zaklati i dalje su tražili njegovu klupsku odjeću pa im je on dao majicu i trenerku. Nakon što su se domogli plijena, a prije dolaska policije, napadači su pobjegli.

VIDEO Huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi: tukli su ih na štekatu, jedan se od batina spasio skokom u more!