StoryEditor
Crna kronikaistraga se nastavlja

Splitska policija oglasila se o slučaju 'vrličkog Robina Hooda': Tijekom istrage pronađen dio novca koji je ukrao, bankaru je u bijegu pomagao 45-godišnjak

Piše PSD
19. studenog 2019. - 16:00
bankar00

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela pronevjere, na štetu banke sa sjedištem u Splitu, kao i nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, osumnjičenim za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Odbjegli bankar predao se bez ukradenog novca, ne zna se gdje su milijuni koje je 'popalio'; Tijekom bijega kretao se u društvu sumnjivih osoba, nakon svega shvatio da je sigurniji iza rešetaka?

Djaković se predao policiji: odbjegli bankar došao u Split pa se došetao do vrata postaje

Daleko je Srđan D. od moderne verzije Robina Hooda: priča o pljačkašu banke iz Vrlike još je čudnija nego je to izgledalo na početku

Njihovo priopćenje o tijeku kriminalističke istrage nad Srđanom Djakovićem, bivšim voditeljem poslovnice banke u Vrlici. prenosimo u cijelosti:

'Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 59-godišnjak, kao djelatnik banke, odnosno ispostave poslovnice u Vrlici, 8. studenog 2019. protupravno prisvojio novac u iznosu od 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao. Obzirom da je tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca pronađen, utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna.

Također, utvrđena je sumnja da je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan,  pružio pomoć 59-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela, te ga svojim vozilo odveo u Bosnu i Hercegovinu.

Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.'

Odbjegli bankar je vrlički Robin Hood?! Sugrađani kažu da je Serđo bio legenda: 'Uzima je od bogatih i dava siromašnima. Meni je maka minus s računa'; Neki misle da je pobjegao s ljubavnicom...​

Vrlički bankar iz centrale naručio 11 milijuna kuna, strpao ih u ruksak i nestao; Prijateljima je ispričao svoj plan, mislili su da se šali: Govorio je da mu je 'pun kufer' svega i da želi u Južnu Ameriku

 

 

#VRLIKA#SRđAN DJAKOVIć

Izdvojeno