StoryEditor
Crna kronikapolicija je presrela na firulama

Splitska liječnica uhićena pred bolnicom: zbog povrede prava nad 13-godišnjom kćerkom tijekom konfliktnog razvoda zabranjeno joj približivanje i kontaktiranje s djevojčicom

Piše Katarina Marić Banje
26. ožujka 2019. - 16:16

Policija je jutros ispred KBC Split presrela splitsku liječnicu (50) i odvela je u službene prostorije na razgovor. Nad njom su otprije u tijeku dva kaznena postupka zbog povrede prava djeteta tijekom konfliktnog razvod sa suprugom. Postupci su rezultirali sa dvije optužnice koje su na Općinskom sudu u Splitu.

U jednom od postupaka Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je krajem prošle godine zatražilo i dobilo mjeru opreza nad 50-godišnjom liječnicom kojom joj se zabranjuje približavanja i kontaktiranja s 13-godišnjom kćerkom.

Dijete je trenutno s ocem odlukom suda koji je odredio da stanuje s njim, a o roditeljskoj skrbi je u tijeku parnični postupak na splitskom općinskom sudu.

Za sada nije poznato na temelju koje prijave je splitska policija odvela liječnicu na ispitivanje, ali poznato je kako je u zadnje vrijeme putem društvenih mreža vodi kampanju u kojoj proziva niz institucija.

Među prozvanima je i Centar za socijalnu skrb u Splitu protiv čije dvije djelatnice je podnjela i privatnu tužbu te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.
 

#RAZVOD#UHIĆENA LIJEČNICA# POVRED PRAVA NAD DJETETOM

Izdvojeno

05. srpanj 2020 17:46