StoryEditor
Crna kronikaSplitska ‘siesta‘

Splićanin usred dana ležao gol na zidiću ispod smokve, na poziv uznemirenih građana stigao policajac i legitimirao ga, no - gdje li je držao osobnu?!

Piše Katarina Marić Banje
14. veljače 2020. - 20:30
Goran Mehkek/Ilustracija/HANZA MEDIA

Goli muškarac koji leži na zidiću ispod stabla zvuči kao prizor koji se može vidjeti na nekom osamljenom mjestu u prirodi, naturističkom kampu ili uvodnim sekvencama filmova za odrasle. Kad se takvo što uprizori u frekventnoj ulici u centru grada usred dana, onda se golišavog modela “opali po džepu” zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana.

Dogodilo se to 49-godišnjaku iz Splita koji je polovicom kolovoza prošle godine oko 16,30 sati u Bihaćkoj ulici potpuno gol legao na zidić ispod smokve. Prolaznici i stanari okolnih zgrada pozvali su policiju koja ga je i zatekla na istom mjestu.

Utvrdili su o kome se radi te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana. Pozvan je na sud da objasni svoje ponašanje, ali nije došao. Tako za javnost ostaje tajna zašto se 49-godišnjak, koji živi u potpuno drugom dijelu grada, odlučio za takav potez.

Na prekršajnom sudu u Splitu su iskaz dali policajci koji su intervenirali na pozive građana.

- Mi smo došli i vidjeli ga kako gol golcat leži na zidiću kraj parkirališta naočigled prolaznika. Utvrdili smo identitet uvidom u osobnu iskaznicu - izjavio je policijski službenik, ali nije precizirao gdje je "golać" držao dokument.

Navedeno ponašanje spada u prekršaj protiv javnog reda i mira za koji je zapriječena kazna od 50 do 200 njemačkih maraka, kako još uvijek stoji u zakonu. Pošto 49-godišnjak nije otprije kažnjavan, sud se odlučio za najniži iznos koji u protuvrijednosti iznosi 189 kuna. Osim kazne, mora platiti i sudski paušal od 100 kuna.

#SPLIT#GOLI MUŠKARAC#NOVČANA KAZNA

Izdvojeno

01. srpanj 2020 20:20