StoryEditorOCM
Crna kronikaNEMA LABAVO

Splićanin uhićen zbog napada na Bojana Ivoševića pušten na slobodu. Ogorčen izgredom dogradonačelnik ‘uzvraća udarac‘

30. lipnja 2023. - 19:48

Nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu R.R. iz Splita, kojeg je dogradonačelnik Bojan Ivošević prijavio za napad, pušten je da se brani sa slobode. Određena mu je mjera opreza zabrane približavanja političaru, a u nastavku istrage će se saslušati brojni svjedoci očevici.

Kako saznajemo, R.R. je aktivno iznio obranu u kojoj je negirao kazneno djelo za koje se sumnjiči. Prijavljen je za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom.

image

Mjesto napada na Bojana Ivoševića, ugostiteljski objekt kraj Zlatnih vrata

Jakov Prkić/cropix/

Prema prijavi dogradonačelnika Ivoševića,  R.R.,  ga je verbalno i fizički napao dok je sjedio u kafiću u središtu grada, kraj Zlatnih vrata. Nakon što je uhićen, policajci su mu nakon dovođenja u postaju izmjerili 1,3 promila alkohola u krvi te su pričekali da se otrijezni i nakon toga proveli kriminalističko istraživanje.

U petak je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku nakon čega je na državnom odvjetništvu iznio obranu. Zatim mu je određena mjera opreza kao zamjena za istražni zatvor.

Kako se radi o djelatniku restorana "Kinoteka", gdje se incident i dogodio, nije poznato kako će izbjeći dogradonačelnika ako mu dođe na štekat ili, kao prilikom incidenta, u susjedni ugostiteljski objekt. Inače, vlasnik objekta gdje R.R. radi je Željko Alfirević,  vlasnik lokala "No Stress" na Pjaci, koji je pod novom gradskom vlašću ostao bez štekata. 

image

Dogradonacelnik Bojan Ivosević
 

Duje Klaric/Cropix

On je odmah nakon incidenta za medije dao izjavu kako nije bilo fizičkog napada jer je prisustvovao događaju te se i sam umiješao stavši između njih. S druge strane je gradonačelnik Ivica Puljak izrijekom kazao kako se fizički napad dogodio.

Nadalje, zamjenik Ivošević nije stao na prijavi policiji već je poduzeo i dodatne korake vezane za sporni događaj o čemu je izvijestio javnost u statusu na Facebooku.

-  Nakon jučerašnjeg napada odlučili smo provjeriti ugovore ugostiteljskog objekta čije osoblje uz prisutnost člana obitelji koja je vlasnik je u stanju vrijeđati, prijetiti i fizički napasti dužnosnika Grada Splita i to dok svoje poslovanje vrše u gradskom prostoru i na gradskoj površini.

Revizijom je utvrđeno kako je navedeni ugostiteljski objekt dobio štekat u Vuškovićevoj suprotno ugovoru kojeg ima sklopljenog sa Zlatnim vratima u kojem je ugovorom zabranjeno korištenje vrata u Vuškovićevoj za pristup. To je bio ujedno i jedan od razloga zašto se stari Kantun zatvorio.

image

Gradonacelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević
 

Nikola Vilic/Cropix

Danas mogu samo u ime Grada Splita uputiti ispriku Neni što tadašnja gradska uprava je ignorirala ugovor i dopustila štekat navedenom ugostiteljskom objektu na štetu ostalih ugostitelja koji su godinama tu radili.

Ugovor za Vuškovićevu će biti raskinut, a površina će kao i prije biti podijeljena među ugostiteljima koji su tu i prije radili, a danas rade u manjim gabaritima.

Što će biti sa samim gradskim prostorom kojim upravljaju Zlatna vrata  zbog višegodišnjeg kršenja ugovora od strane zakupnika odlučit ćemo u narednim danima u suradnji s navedenom ustanovom - napisao je.

Njegovu objavu možete pogledati ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 13:53