StoryEditor
Crna kronikaSUĐENJE DOUGLASU CANEU

Šokantne scene ubojstva na Zrću prikazane u zadarskoj sudnici, optuženi nije ni trepnuo: jednom muškarcu presjekao venu i aortu i ubio ga, drugom su liječnici spasili život. Krv je prskala po svjedocima...

Piše Božana Sviličić
29. studenog 2019. - 17:11
zrce00

Videozapis policijskog očevida ispred kluba "Kalypso" na Zrću, gdje je 27. lipnja prošle godine jednom muškarcu presjekao venu i aortu i ubio ga, dok su drugom liječnici spasili život, nisu izazvali emocije kod 26-godišnjeg Britanca Douglasa Canea koji ga je u petak, prvi put nakon zločina, vidio u sudnici Županijskog suda u Zadru.

Snimke ispijenih koktela, tragova krvi, te čak fotodokumentaciju tijela 26-godišnjeg Uga Wilsona kojeg je usmrtio nožem, promatrao je, a da nije ni trepnuo. Prethodno se izjasnio da se ne osjeća krivim, a izvođenju dokaza s očevida u sudnici usprotivio se njegov branitelj Boris Radman.

- Riječ je o nezakonitim dokazima koji se trebaju izdvojiti iz spisa. Zapisnik o očevidu sastavljen je bez naloga, a obdukciju nije odradila Opća bolnica u Zadru nego privatna vještakinja, što je suprotno Zakonu o kaznenom postupku - rekao je Radman, navodeći kako je time Caneu povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

Sutkinja Sandra Radanović i tužitelj Slobodan Denona odgovorili su kako su te primjedbe već riješene pravomoćnom sudskom odlukom, no Radman je ustrajao da primjedbe uđu u zapisnik jer bi predmet mogao završiti na Ustavnom ili Europskom sudu za ljudska prava - ističe Radman.

Premda je u petak bilo planirano ispitivanje svjedoka putem videoveze, sud u Londonu izvijestio je Županijski sud u Zadru da su slobodni termini tek sredinom siječnja iduće godine. Sutkinja Radanović nova je ročišta zakazala za 16. i 17. prosinca do kada će se provesti i sudsko-medicinsko vještačenje.

Prema optužnici, zločin se odigrao oko 5.30 ispred noćnog kluba "Kalypso" u dijelu koji je pod videonadzorom. Nakon kraćeg sukoba Cane je nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć.

Jedan od svjedoka koji je bio u Wilsonovu društvu, kazao je kako je skupina muškaraca “ljutito gledala u njih” u klubu, a kada ih je pitao u čemu je problem, rekli su mu da su im sumnjivi.

Mrtvozornik je rekao da su svjedoci bili “poprskani krvlju” i da se Wilson “držao za prsa” kad je pao na pod.

Cane je nakon počinjenja zločina pobjegao, no policija ga je brzo identificirala zahvaljujući nadzornim kamerama kluba "Kalypso". Uhićen je u splitskoj zračnoj luci od kada se nalazi u zatvoru u Zadru. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

Zadarsko tužiteljstvo tereti ga za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Wilsonu je nož zabio u lijevu stranu prsišta pa je ovaj uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo.

Prijatelju koji mu je priskočio u pomoć zadao je više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra, a trećeg sunarodnjaka nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu.

#UBOJSTVO#ZRćE#DOUGLAS CANE#UBOJSTVO NA ZRćU

Izdvojeno