Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikatrostruko ubojstvo

Slučaj Filipa Zavadlava ostaje u Splitu: odbačen prijedlog obrane da se predmet iz sigurnosnih razloga preseli na drugi sud

Piše Katarina Marić Banje
28. veljače 2020. - 13:02
HANZA MEDIA

Odbačen je prijedlog da se predmet trostrukog ubojstva prebaci sa splitskog na drugi sud. Odluku je donio sudac istrage Mlađan Prvan navodeći kako istragu vodi državno odvjetništvo dok sud u ovoj fazi poduzima tek određene radnje u postupku te time nije nadležan za kazneni postupak nad Filipom Zavadlavom.

Kako je sudac pojasnio, u slučaju eventualnog podizanja optužnice nakon okončanja istrage tek tada će sud biti nadležan za predmet. U tom slučaju se može ponovno podnjeti prijedlog za delegaciju nadležnosti, navedeno je u rješenju.

Odvjetnik Branko Šerić koji je podnio prijedlog ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu. U prijedlogu za delegacijom zatražio da se prenese nadležnost na neki drugi sud zbog vlastite i sigurnosti okrivljenika.

Sudac istrage je prvo proslijedio prijedlog nadležnom tužiteljstvu, Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu da daju svoje mišljenje. Oni su se izjasnili protiv smatrajući kako delegacija predmeta na drugi sud nije opravdana jer je slučaj u njihovoj nadležnosti te će tako ostati i do kraja istrage bez obzira na kojem sudu se provode pojedine istražne radnje.

Filip Zavadlav se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu te je nad njim u tijeku psihijatrijsko vještačenje. Osumnjičen je za ubojstvo iz bezobzirne osvete: Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Jurice Torlaka (38).

Odvjetnik Branko Šerić je prilikom jedne posjete Splitu zbog istražnog ročišta bio žrtva verbalnog napada što je prijavio policiji. Mlađi brat Filipa Zavadlava napadnut je fizički nekoliko dana nakon zločina na dan posljednjeg ispraćaja jednoga od ubijenih. 

#FILIP ZAVADLAV#SPLITSKI SUD

Izdvojeno