StoryEditorOCM
Crna kronikaPODIGNUTA OPTUŽNICA

Sledi vam se krv kako su ‘odigrali‘! Dvojica Splićana i majka jednoga besramno izvarali i pokrali gospođu Marinu: kupili u nje stan i nikad joj nisu isplatili 95 tisuća eura, a evo i kako

30. svibnja 2022. - 22:05

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo nedavno je podignulo optužnicu zbog prijevare protiv Alena Vidovića (46), pomorca iz Splita, te Deana Majstorovića, zvanog Điđi (36), i njegove majke Marine D. B. (62), koje terete da su “makinacijama” oko prodaje stana vlasnice Marine Conte Nova “zavaljali” vlasnicu za 95 tisuća eura.

Optužnica ih tereti da su, nakon što su doznali da ona prodaje stan, odlučili formalno sklopiti ugovor o kupoprodaji, no da joj cijenu stana nikad ne plate.

Tako je kapetan Vidović, po optužnici, kontaktirao s vlasnicom stana s vrtom u Radunici te ju je uvjerio kako će joj nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji njezina stana u roku od mjesec dana, a kad ona skine zabilježbu u zemljišnim knjigama s predmetne nekretnine, isplatiti cjelokupni iznos kupoprodajne cijene, s tim da će joj odmah dati avans od 10 tisuća eura.

Vlasnica stana pristala je na to, pa su 18. svibnja 2018. godine zaključili ugovor u kojem je stajalo da će joj Vidović kao kupac isplatiti ukupno 110 tisuća eura i da će ona odmah, kad se ugovor sklopi, predati stan kupcu.

Čim je ugovor sklopljen, pomorac je na temelju njega proveo kroz zemljišne knjige uknjižbu prava vlasništva na svoje ime, a vlasnica je krajem srpnja skinula zabilježbu s nekretnine.

No ostatak novca nije dobila, usprkos tome što je to više puta tražila od Vidovića, da bi joj on krajem kolovoza 2018. godine, postupajući po tvrdnjama ODO-a po unaprijed isplaniranom dogovoru s Điđijem, rekao dotadašnjoj vlasnici da ne može kupiti njezin stan, ali da ima novog kupca koji je njegov prijatelj i poduzetnik, koji ima novca i da će joj isplatiti kupoprodajnu cijenu u cijelosti.

Taj je prijatelj bio Majstorović, s kojim su se sastali te su obojica uvjeravali oštećenu ženu kako će dobiti sav novac pa joj je, da bi bili što uvjerljiviji, Điđi dao 5000 eura te tri bjanko zadužnice od ukupno 700 tisuća kuna kao instrument osiguranja naplate.

Naravno, Điđi je, po optužnici, znao, a vlasnica stana nije znala, da je Fina blokirala njegove račune i da se žena neće moći naplatiti.

Kapetan Vidović potom s Điđijevom majkom 31. kolovoza 2018. godine zaključuje ugovor o kupoprodaji stana na temelju kojeg se ona uknjižila kao vlasnica nekretnine.

image

Dean Majstorović Điđi tijekom jednog lanjskog suđenja skrivao je lice od fotoreportera

Vladimir Dugandžič/Cropix


Kad je prvotna vlasnica Conte Nova vidjela tu transakciju kroz E-zemljišne knjige, ponovno je pokušala od Vidovića i Majstorovića dobiti novac, no nije uspjela.

Tada je preko Fine pokušala naplatiti zadužnice, ali, naravno, na računima nije bilo novca. Tu nije bio kraj, nego je, tvrdi optužba, Điđijeva majka krajem ožujka 2019. godine prodala stan trećoj osobi, Maji A., koja se, pak, dan poslije uknjižila kao vlasnica. Naravno, izvorna vlasnica nikad nije dobila svojih 95 tisuća eura.

Za ovo je kazneno djelo, a u kojem je počinjena znatna šteta, propisana kazna od jedne do osam godina zatvora.

Spomenimo da se Majstorović već nalazi iza rešetaka jer je krajem prošle godine na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora kao šef zločinačkog udruženja čiji su članovi sudjelovali u planiranju ubojstva T. M. i paljenju ugostiteljskih objekata žrtvine rodbine, te su planirali nabavu, krijumčarenje i prodaju kokaina, heroina i marihuane iz Južne Amerike i Belgije.

Oštećena žena u istrazi je rekla da je zbog bolesti supruga bila prisiljena prodati stan te je preko jednog poznanika, zvanog Galeb, koji se bavio nekretninama, došla do Vidovića. Naivno je, veli, vjerujući mu potpisala i papir da joj je isplaćena ukupna cijena jer je morala za Švicarsku, a Vidović joj je govorio da je pomorac i da nije stalno u Splitu.

Naravno, pomorac je negirao bilo kakvu prijevaru i dogovor s bilo kim, ustvrdivši da nije mogao isplatiti cijenu po dogovoru jer tada trenutno nije imao novca, a dužnik od kojeg je računao da će dobiti novac nije mu ga dao.

Zato je već oglasio prodaju stana, a zet mu je rekao da ima kupca, Majstorovića. I on je u istrazi kategorički negirao bilo kakvu prijevaru i ustvrdio kako je u garaži hotela “Art” isplatio na ruke Conte Novi 100 tisuća eura i da je ona ustvari prevarantica protiv koje je podignuo dvije kaznene prijave.

Kazao je, uz ostalo, da je on u obitelji raspolagao novcem i da njegova majka nikad nije niti upoznala Conte Novu niti je sjedila s Vidovićem. Samo je odlazila potpisivati kod javnog bilježnika ono što bi joj on rekao i nakon što bi odvjetnik pripremio kupoprodajne ugovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 07:36