StoryEditor
Crna kronikaNOĆNA AKCIJA

Skupo ga koštao joint, treći put uhvaćen s ‘travom‘: interventni policajac u Splitu ulovio uživatelja marihuane koji se pokušao riješiti dokaza

20. svibnja 2020. - 09:59
ilustracija/Shutterstock

Dvojici Splićana prisjelo je pušenje marihuane jer ih je zabranjeno zadovoljstvo, osim nabavne cijene za “travicu”, koštalo i novčane kazne od tri tisuće kuna. Jednog je uhitio interventni policajac u lučici Špinut dok je drugi zatečen u Stobreču.

U travnju prošle godine interventni policajci su oko 21.30 sati patrolirali splitskom lučicom o čemu je na Prekršajnom sudu svjedočio jedan od njih.

- Ugledali smo Golf u kojem su bile tri osobe sumnjivog ponašanja. Čim smo krenuli prema njima, ovaj sa zadnjeg sjedišta je izašao iz vozila i odšetao prema brodovima. Zaustavili smo službeno vozilo i ja sam krenuo za njim. Vidio sam da u ruci ima joint koji je razderao i bacio na beton. Pokupio sam ostatke smotane cigarete i stavio u PVC vrećicu. Mladića smo odveli u postaju gdje se preliminarnim testom utvrdilo kako cigareta mase 1,3 grama sadrži marihuanu - ispričao je policajac.

Protiv 36-godišnjaka koji se pokušao riješiti jointa podnijet je optužni prijedlog te je na Prekršajnom sudu u Splitu kažnjen sa 3.000 kuna. Otegotna okolnost mu je bila što je ovo treći put da je uhićen zbog posjedovanja opojne droge. Osim toga mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Drugi Splićanin (31) uhićen je sredinom kolovoza oko ponoći kada su ga u noćnoj šetnji Stobrečom prekinuli policajci Druge policijske postaje. Kod njega su našli paketić s 1,5 grama marihuane. U konačnici je prekršajno kažnjen s 2.700 kuna, a olakotna okolnost mu je bila što mu je to prvi prekršaj te vrste. Također mora platiti 200 kuna sudskog troška.

U oba slučaja prekršajna sutkinja je išla ispod minimuma jer je zapriječena kazna za posjedovanje marihuane od 5.000 do 20.000 kuna ili do 90 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:46