Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikašto se dogodilo?

Skriveni detalji o smrti muškarca u splitskoj bolnici: na tijelu su pronađene sumnjive ozljede, a policija zaboravila spomenuti da su ga oni priveli?

Piše Katarina Marić Banje
7. veljače 2020. - 21:30
IlustracijaDuje Klarić/HANZA MEDIA

Iz splitske policije su nas jučer obavijestili da je u KBC Split preminuo 52-godišnjak kojem su prilikom obdukcije pronađene sumnjive ozljede na tijelu. Radi utvrđivanja svih okolnosti provode se izvidi, izvijestili su javnost. Međutim, propustili su informirati kako su 52-godišnjaka u bolnicu doveli policijski službenici nakon intervencije u obiteljskoj kući na širem splitskom području. 

Krenimo redom, prema službenim informacijama, u splitskoj bolnici je u utorak preminuo 52-godišnjak. Obavljenom obdukcijom na tijelu su pronađene sumnjive ozljede. O događaju je izvješteno državno odvjetništvo te se provode izvidi radi utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti pod kojima su ozljede nastale, navedeno je u dnevnoj informaciji od četvrtka.

Neslužbeno smo u međuvremenu saznali kako je muškarac prije tjedan dana primljen na Odjel psihijatrije gdje su ga doveli policijski službenici. Sutradan je u teškom stanju prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja te mu je napravljen CT glave koji je pokazao edem mozga. Liječnik je komentirao kako je ozljeda nastala od udarca.

Upravo uslijed navedenih teških ozljeda koje su nastala pod još nerazjašnjenim okolnostima, 52-godišnjak je preminuo.

Obdukcijom su također nađene sumnjive ozljede zbog kojih su u koordinaciji s državnim odvjetništvom pokrenuti izvidi.

Iz PU splitsko-dalmatinske smo danas poslijepodne dobili potvrdu kako su 52-godišnjaka u KBC Split doveli policajci nakon intervencije. Kako su nam pojasnili, u srijedu 29. siječnja oko 23 sata zaprimljena je dojava člana obitelji 52-godišnjaka da se isti zatvorio u stan te pustio vodu koja teče po cijeloj kući.

- Policijski službenici su dolaskom ušli u stan kroz otvorena vrata, gdje su zatekli 52-godišnjaka. Zbog otežanog kretanja pomogli su mu da dođe do službenog vozila, kojim su ga odmah prevezli u bolnicu, gdje je iste večeri i zadržan na liječenju - navode u opisu događaja.

Tjedan dana kasnije je preminuo, a nakon pronalaska sumnjivih ozljeda krenulo se u istraživanje. Saznajemo kako je policija u petak bolnici razgovarala s medicinskim osobljem i liječnicima te ostaje vidjeti što će izvidi pokazati. Kontuzija (nagnječenja mozga) se može razviti kod zatvorenih ozljeda od udarca ili pada te može uzrokovati difuzni edem mozga. Osim edema navodno je uočena i fraktura lubanje.

Za sada s policijske strane, dok se čeka službeno zaključenje izvida, sa sebe skidaju ikakvu odgovornost navodeći kako najvjerojatniji uzrok ozljeda samoozljeđivanje i pad. Nadalje, kao logično navode da bi se ikakve veće vanjske ozljede glave i tijela od policijskog zlostavljanja na 52-godišnjaku vidjele odmah kada je doveden u bolnicu te ga sigurno ne bi zaprimili na psihijatriji bez bilješke o tome.

U slučaju tog scenarija nameće se nekoliko pitanja. Spomenimo ih samo par. Prvo, zašto javnost nije obaviještena u informaciji o sumnjivoj smrti da je 52-godišnjaka u bolnicu dovela policija? Drugo, zašto je osoba “otežanog kretanja”, kako ga opisuju u odgovoru na naš upit, odvedena na Odjel psihijatrije? Treće, ako nije imao uočljive vanjske ozljede prilikom primitka u bolnicu, gdje ih je i kada mogao zadobiti?

#SUMNJIVA SMRT#KBC SPLIT#POLICIJA#SPLIT

Izdvojeno