StoryEditor
Crna kronikanazire se motiv

Sklapa se mozaik brutalnog premlaćivanja u Varošu: suprugu napadnutog 63-godišnjaka u istoj je ulici prije osam mjeseci izudarao građevinski investitor, jesu li slučajevi povezani?

19. prosinca 2019. - 17:48

Osam mjeseci prije nego što je za sada nepoznata trojka u srijedu oko sedam sati šipkama izudarala 63-godišnjeg Ozrena V. u Puntarskoj ulici br 21 u splitskom Varošu, 21. ožujka ove godine je napadnuta i njegova žena Darija V. u istoj ulici, ali kod kućnog broja 11.

Pravo čudo je kako je muškarac brutalno pretučen u Varošu preživio napad; Radio je kao brodski inspektor, je li motiv premlaćivanja novac? 

Stravični napad u središtu Splita: muškarac na stubištu pretučen metalnim šipkama, završio na Hitnom prijemu

Njoj je tog datuma oko 11 sati prišao Stipica E. (48) koji živi na splitskom Pazdigradu, povukao je za kosu te udario šakom u glavu govoreći: "Prodat ćeš ove stanove, nećeš ovdje mirno živjeti ni ti ni tvoja pokoljenja, ubit ću tebe i sve tvoje, dužna si ti meni 450 tisuća eura". Potom je stao ispred nje te je pljuskom udara po lijevom obrazu nakon čega nesretna žena bježi iz portuna gdje je vidjela poznanika G.V. (poznatog iz jedne privredne afere) pri tom mu vičući da je Stipica tuče.

Nakon deset minuta od napada žene kreće prema liftu gdje se udarač ponovno vraća te joj prijeti i da neće tu mirno živjeti ni živu glavu izvući.

Protiv 48-godišnjeg Stipice E. je izdan kazneni nalog gdje mu se u skraćenom postupku državno odvjetništvo traži kaznu od tri mjeseca zatvora,uvjetno na godinu dana, ali ovaj slučaj još nije okončan.

Napadač na Dariju V. je svojedobno bio investitor na dvije zgrade u Puntarskoj 21 i Puntarskoj 23 gdje je napadnuta žena imala svoju obiteljsku zemlju. Ona je iz jedne poznate splitske obitelji,čiji brat se bavi glazbom,a kakav je njen poslovni odnos bio s investitorom nemoguće je za sada doznati.

U jednoj od tih zgrada,dakle na broju 21 napadnut je njen muž Ozren V. i to kada je izlazio iz lifta,osam mjeseci nakon što mu je napadnuta žena.

U toj zgradi na mjestu napada obitelj Ozrena i Darije V. ima dva stana na kojemu stoji njihovo prezime,a ni jedan nije manji od 104 kvadrata. Građevinski radovi na zgradi su poskupjeli već kod izgradnje temelja jer su izvođači naišli na izuzetno tvrde stijene zbog kojih je došla najteža mehanizacija.

- Iz okolnih zgrada se okupila skupina susjeda koji su ih tužili zbog izgradnje objekta jer je navodno u Park-šumi Marjan, no koliko je meni poznato ta je tužba odbačena, zgrada je u građevinskoj zoni. Međutim, cijene su otišle u nebo, nije baš da prodaja “cvate” iako jest riječ o atraktivnom objektu i poziciji - rekli su nam neki od susjeda, dodajući kako je cijena manjeg stana od 104 metara kvadratna (!?) bila 480 tisuća eura, dok penthause na vrhu stambene “urbane vile” na obroncima Marjana košta okruglih pet tisuća eura za kvadrat.

Da li je napadač koji nije bio maskiran kad je u pitanju njegova supruga,sada poslao druge ljude da se osvete i Ozrenu V. je jako teško pitanje jer za to nema nikakvih dokaza, niti pretpostavki i sve dok policija ne završi složenu krim-obradu sve ostaje na sferi nagađanja.

Napadnuti Ozren V. je policiji je rekao da ne bi prepoznao ni jednog napadača koji istina nisu bili maskirani,ali su ga napali iznenada. On je bio pod šokom i ničeg se ne sjeća.

Napadači su mu došli s desne strane iza lifta i napali ga kada je krenuo niz stepenice udarajući ga nemilo šipkama tako da je čovjeku slomljena desna noga i podvrgnut je operativnom zahvatu.U prvi tren kada je dolazio na Hitni kirurški mislili su da su mu slomljene obje noge i ruka.

U zgradi gdje je Ozren V. napadnut ne postoji video nadzor ali policija intenzivno pregledava sve snimke nadzornih kamera na trasi tristo metara od mjesta napada duž ceste.

Uzalud smo zvali

Zvali i smo i osobu koja je predmet optužnice zbog napada na Dariju V., ali nam se on nije javio iako smo se u sms poruci napisali i tko smo.

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 17:45