Crna kronikauhvaćen na kameri

Skandalozno ponašanje: zamjenik glavnog ravnatelja policije na cesti kod Zadra vozio 165 km na sat! Zaustavio ga presretač, no snimka i prekršaj naglo 'isparili'

Piše A.B.K.
24. listopad 2019. - 00:04
ezgif.com-crop a

Zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio brzinom triput većom od dopuštene zaustavio je policijski presretač u mjestu Briševo kod Zadra. Veći problem od prebrze vožnje zamjenika glavnog ravnatelja je u tome što je snimka prekršaja misteriozno isparila iz policijske evidencije.

Kako doznaje RTL Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Prema snimkama koje posjeduje RTL vidi se kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50. Za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna.

Iz zadarske policije novinarki RTL-a su objasnili kako su policijski službenici zadarske prometne policije prilikom kontrole prometa 12. ožujka 2019. u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h.

"Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana – odgovorili su iz Policijske uprave zadarske.

RTL napominje kako policija sada potvrđuje da je zamjenik glavnog ravnatelja kažnjen, iako o tome nisu sami izvijestili javnost što bi bilo normalno. Prema izvorima RTL-a Ćelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj ukonjen iz policijske evidencije. Tek je naknadno vraćen, nakon novinarskog upita.

Josip Ćelić je bivši specijalac, završio je Prometni fakultet i Visoku policijsku školu, a vodio i prometnu jedinicu Kobre.

U rujnu 2017. godine bio je imenovan šefom karlovačkog MUP-a. U kolovozu prošle godine postao je zamjenik ravnatelja MUP-a. Pisalo se kako je prijatelj Tomislava Karamarka i Josipa Klemma, a javnost ga je upoznala nakon afere oko kupovine luksuzne vile u Lokvi Rogoznici.

Slobodna je ovo ljeto pisala kako je Boris Kale zamjeniku ravnatelja policije ispod cijene prodao vilu i zbog toga mora u zatvor. Šesterokatna vila, čija je tržišna cijena prema procjeni sudskog vještaka bila minimalno 500.000 eura, neposrednom pogodbom za 200.000 eura prodana je Josipu Ćeliću

Zamjeniku ravnatelja policije ispod cijene prodao vilu i sada ide u zatvor: osuđen 60-godišnjak koji je poslovnog partnera iz pakosti oštetio za milijunski iznos; Zanimljivo je i kome ostaje šesterokatnica

 

#PREBRZA VOžNJA#JOSIP ČELIć#ZAMJENIK RAVNATELJA POLICIJE