StoryEditor
Crna kronikaakcija ‘čišćenja‘

Skandal u Karlovcu: policajac pretukao ženu, njegovi šefovi pokušali sve zataškati. Trojica suspendirana, jedan je i poznati sportaš

Piše Mario Pušić/JL
4. veljače 2021. - 19:10
Darko ŽeljkovićMUP

Darko Željković, načelnik PP Karlovac, najveće i najznačajnije policijske postaje Karlovačke županije, njegov pomoćnik za kriminalističku policiju Robert Bregar i još jedan kriminalistički službenik suspendirani su u srijedu zbog ozbiljnih povreda povezanih s njihovom službom, doznaje Jutarnji list.

Bez navođenja njihovih identiteta i funkcija u PU karlovačkoj su potvrdili da su "trojica policijskih službenika udaljena zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, odnosno dvojica zbog sumnje u počinjenje teže povrede opisane kao zloporaba položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlasti u službi, a za jednog se sumnja da je počinio težu povredu službene dužnosti opisanu kao nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije".

- Protiv sve trojice pokrenut je postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti. Vezano uz navedeni slučaj, policijski službenici Uprave kriminalističke policije u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje o kojem, zbog tajnosti izvida, u ovom trenutku ne možemo iznositi više pojedinosti - izvijestili su nas iz PU karlovačke.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je inkriminirani policijski kriminalistički inspektor istukao i ozlijedio jednu žensku osobu, a druga dvojica njemu nadređenih, Željković i Bregar, to su pokušali zataškati. Više će se znati nakon istraživanja koje je u tijeku.

Željković je na načelničku dužnost imenovan 2017. U Karlovcu je poznat i kao sportaš, bivši član hrvatske taekwondo reprezentacije, član MUP-ove reprezentacije te osvajač europskih i svjetskih odličja. Kao pripadnik MUP-a sudjelovao je u mirovnoj misiji EU, za što je bio odlikovan. Privremeno će PP Karlovac voditi zamjenik zapovjednika Interventne policije.

Sličnu akciju "čišćenja" u svojim redovima u Karlovcu MUP je proveo prije nešto više od godinu, kad je uhićena tadašnja glasnogovornica Policijske uprave Senka Staroveški i to zbog sumnji da je sudjelovala u pribavljanju lažnih dokumenata za mafiju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2021 16:26