StoryEditorOCM
Crna kronikapreračunao se

Sjajan posao na granici: muškarac pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti 300.000 kutija cigareta, zaplijenjen mu kamion zbog osiguranja naplate trošarine

Piše Hina
7. prosinca 2021. - 11:58

Na graničnom prijelazu Tovarnik u nedjelju je spriječeno krijumčarenje više od 300 tisuća kutija cigareta, koje je 49-godišnji grčki vozač pokušao prokrijumčariti u Hrvatsku kamionom bugarskih registracija, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

Krijumčarene cigarete su se, kako je izvijestila policija, nalazile skrivene u priključnom dijelu teretnog vozila bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji grčki državljanin.

Dodaju da su na ulaznoj kontroli na graničnom prijelazu Tovarnik zbog sumnje u krijumčarenje detaljno prekontrolirali kamion. U priključnom vozilu, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, navode iz policije.

Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu.

U policiji kažu da su djelatnici carine oduzeli su cigarete i kamion zbog osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5,7 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 21:06