Siščanin jurio suprotnim smjerom na A3 i poginuo u sudaru

Piše PSD.
11. svibanj 2010. - 10:57

U direktnom sudaru dvaju automobila u ponedjeljak oko ponoći na 109. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac, kod čvora Kutina, poginuo je Siščanin Željko Vuković (63).

On je, kako je utvrđeno, vozeći suprotnim smjerom autoceste svojim Peugeotom 407 sisačkih registarskih oznaka, izazvao frontalni sudar s Mercedesom belgijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji Belgijanac. Vozač belgijskoj vozila i dvojica putnika u automobilu, koji je nakon sudara zaršio u kanalu pokraj autoceste, zadobili su lakše tjelesne ozljede i zadržani su na liječenju u sisačkoj bolnici. Vozilo Peugeot nakon sudara prevrnulo se na krov, a vozač Vuković je zadobio smrtonosne ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Očevidom je utvrđeno da je Vuković pogrešnim smjerom autoceste počeo voziti u Popovači, gdje je ušao na autocestu. Na naplatnim kućicama je pitao kamo skreće za smjer Beograda, i oni su mu rekli da treba ići lijevo. On je trebao skrenuti lijevo i preko nadvožnjaka se uključiti u vožnju prema istoku, ali je pogriješio i vozio ravno za izlazak prema Zagrebu i onda skrenuo lijevo na dio autoceste za vožnju u suprotnom smjeru. Vozio se punih 18 kilometara u suprotnom smjeru.

Nekoliko je vozača uspjelo izbjeći sudar i uzbunili su policiju. Doznajemo da su prometni policajci vozača Vukovića u dva navrata zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti, no on je iz neobjašnjivih razloga nastavio brzu vožnju u suprotnom smjeru autoceste. Dovezao se do do 109. kilometra i poginuo u direktornom sudaru s vozilom koje se je kretalo pravim smjerom.


Mate Piškor
#SUPROTNISMJER#A3