StoryEditor
Crna kronikakaštelanski slučaj

Širi se istraga o ubojstvu Marija Boljata Pajkića: sumnjiva i braća Šuker, Vitaljić i dalje u bijegu. Šukeri su baš danas trebali izići iz zatvora...

Piše Vladimir Urukalo
14. rujna 2020. - 17:02
Fotografija poprišta pucnjave u KaštelimaZvonimir Barišin/Cropix

U slučaju istrage teškog ubojstva Marija Boljata (36), zvanog Pajkić, i pokušaja ubojstva Joze Čabraje u Kaštel Kambelovcu sredinom lipnja, za što se sumnjiči Jakova Šimića (29) iz Kaštel Sućurca, došlo je do iznenadnog preokreta.

Naime, osim Šimića tada su, ali zbog sudjelovanja u tučnjavi, bili privedeni i braća Šuker: Mate (35) i Josip (29), te Ivan Radović (29) iz K. Sućurca, dok je policija tada, a i danas u potrazi za Tonijem Vitaljićem iz Sućurca, koji je u bijegu.

Braća Šuker su, doznajemo, danas trebali izići iz istražnog zatvora u kojem su proveli maksimalna tri mjeseca, no ŽDO je proširio istragu te sada sve prijavljene sumnjiči za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i pokušaj ubojstva.
Zbog ovog proširenja istrage, braća Šuker ostaju do daljnjega u istražnom zatvoru.

Tužiteljstvo smatra da postoji osnovana sumnja da je Šimić, kako bi se osvetio Boljatu koji ga je prije toga istukao, okupio braću Šuker, Vitaljića i Radovića te još tri za sada nepoznate osobe. Tražili su Boljata po kafićima u Kaštel Lukšiću te je Šimić više puta nazivao na mobitel Boljata, nagovarajući ga da se nađu ispred veslačkog kluba i da će se obračunati jedan na jedan. Boljat je tamo došao sa Čabrajom i Josipom K. On i Čabraja su izišli iz vozila, a Josip K. se odvezao dalje. Boljat je prije dolaska do veslačkog kluba uzeo pušku i pištolj te pancirku, a pušku je ostavio u vozilu nakon što je izišao, smatrajući da mu neće trebati, potvrdili su svjedoci.

Slomljena lubanja

Kad su Šimić i ekipa vidjeli da nije došao sam, počelo je naguravanje i verbalno prepiranje, a Šimić je ispalio više hitaca iz pištolja prema Boljatu i Čabraji. Jedan metak pogađa Boljata u nogu i on pada, a dva metka pogađaju Čabraju u prsa. Dok je Boljat ležao na tlu, okrivljeni ga, smatra ŽDO, udaraju tupim tvrdim predmetima po glavi i tijelu, a jedan od njih viče: "Majku ti je..., ubij ga...". Boljatu je udarcima slomljena lubanja, a Mate Šuker se u jednom trenutku okreće prema Čabraji, vrijeđajući ga, te u njega ispaljuje više hitaca. Najmanje jedan hitac pogađa Čabraju u list desne noge, a potom netko od još nepoznatih napadača dolazi do njega i ispaljuje više metaka koji Čabraju pogađaju u leđa i lijevo bedro. Kada je ovaj pao, ista osoba puca mu u kralježnicu, a onda dolazi do Boljata, koji bez svijesti slomljene lubanje leži na podu i u njega ispaljuje više metaka, od čega ga najmanje dva pogađaju u srce i pluća. Nakon toga, ta osoba zajedno sa starijim Šukerom dolazi do Čabraje i udara ga tupim tvrdim predmetom u glavu.

Jozo Čabraja, koji se od kraja kolovoza nalazi u istražnom zatvoru jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva, odnosno da je u istom događaju hicem iz pištolja pokušao ubiti Jakova Šimića koji je pogođen metkom u trbuh, kao žrtva je u dva navrata ispitan kao svjedok. Naveo je da su u njega i Boljata pucali Jakov Šimić, Mate Šuker te Tomislav Š. te da ga je stariji Šuker udario kundakom u glavu i razbio mu zub dok ga je i mlađi Šuker tukao. Kazao je i da su na mjestu događaja, kad su oni došli, bili još i tri njemu poznate osobe koje je imenovao te jedna nepoznata, kao i da je Tomislav Š. pucao u njega i Boljata.
Istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 21:54