StoryEditor
Crna kronikaokolnosti zločina

Silovanje u Podstrani: svjedoci o žestici i marihuani na zabavi

Piše PSD.
6. lipnja 2014. - 18:05
Drugi dan suđenja studentu R.Š.(20) optuženom za silovanje i pokušaj ubojstva kolegice krajem 2012. godine, svjedočili su djevojka i mladić koji su tog poslijepodneva bili dio društva koje se zabavljalo u privatnoj kući u Podstrani prije nemilog događaja. Suđenje na Županijskom sudu u Splitu je pratila i žrtva koja je došla u pratnji majke, ali nije koristila svoje zakonsko pravo da postavlja pitanja svjedocima.

Kao i tijekom istrage, dvoje svjedoka uglavnom su se izjašnjavali o događajima koji su prethodili ozlijeđivanju studentice. O samom nanošenju ozljeda nemaju saznanja jer su u to vrijeme R.Š. i studentica bili sami u prostoriji. Ostatak društva je iz njihovog ponašanja zaključio kako žele biti sami. Također su posvjedočili kao se njih dvoje prije tog dana nisu posebno često družili, osim što su se viđali na fakultetu.

Na zabavi u Podstrani su se ispijala žestoka alkoholna pića. Sumnjalo se i na konzumiranje marihuane. Odmah nakon uhićenja R.Š.-a u večernjim satima napravljne je test na alkohol koji mu je pokazao 1,44 promila u krvi.

Tada je uzet i biološki uzorak za toksikološku analizu koja je pokazala kako je tog dana konzumirao samo alkohol, bez opijata.
Sumnjalo se na upotrebu narkotika zbog niza nerazjašnjenih okolnosti koje su dovele do teškog ozljeđivanja studentice kojoj je život spašen liječničkom intervencijom.

U međuvremenu se djevojka oporavila dovoljno da bude puštena na kućnu njegu, ali još uvijek pati od posljedica ozljeda. Upravo zbog svih okolnosti i kaznenog djela seksualnog zlostavljanja glavna rasprava je zatvorena za javnost.

Suđenje se nastavlja krajem slijedećeg tjedna.

Katarina MARIĆ BANJE
FOTO: CROPIX

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 19:38