StoryEditorOCM
Crna kronikasve zbog prometne

Šibenska policija uhitila muškarca koji je pijan na Veliku Gospu izazvao veliki požar kod Vrpolja

Piše K. G.
19. kolovoza 2024. - 11:04

Šibenska policija uhitila je 64- godišnjeg muškarca koji je osumnjičen da je u četvrtak, 15. kolovoza izazvao požar koji je zahvatio 17 hektara na prostoru između Vrpolja i Perkovića

- Policijski službenici Policijske postaje Šibenik su proveli kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 15. kolovoza u 15,25 sati na nerazvrstanoj cesti Vrpolje-Perković, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, izmjerene koncentracija alkohola u organizmu od 2,46 g/kg, izazvao prometnu nesreću, uslijed čega je došlo do samozapaljenja vozila te do širenja požara na okolno područje, kojom prilikom je požar zahvatio 700 obradivih i neobradivih stabala masline, građevinski kontejner i brod na suhom vezu- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Materijalna šteta prouzrokovana požarom, ukupne opožarene površine od 17 hektara naknadno će se utvrditi.

- Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je prekjučer uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- istaknula je policijska glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 19:39