StoryEditor
Crna kronikaobračun u noći

Šibenik: pokušao mu prerezati grkljan u narodnjačkom klubu - ozlijeđeni u bolnici, izvan životne opasnosti

Piše PSD.
31. ožujka 2014. - 18:09

NOVO

Ugostiteljski objekt 'Ban', koji se nalazi u mjestu Tromilja uz cestu Šibenik-Drniš, poznat kao vikend okupljalište ljubitelja narodnjačke glazbe, u nedjelju je u ranim jutarnjim satima oko 03,30 bio poprište pokušaja ubojstva klanjem. Tom je prilikom jedna osoba zadobila tešku ozljedu vrata i hospitalizirana je na Odjelu za uho, grlo i nos šibenske Opće bolnice, te je, kako doznajemo, trenutačno izvan životne opasnosti.

Iako je policija službeno naglasila kako u okviru poduzete kriminalističke istrage još traga za predmetom počinjenja kaznenog djela, iz dobro obaviještenih izvora neslužbeno doznajemo kako sve indicije vode ka tome da je pokušaj ubojstva obavljen nožem, piše Jutarnji list.

Sve je počelo u sitnim satima u polumraku interijera lokala, kada se žrtva pokušaja ubojstva 38-godišnji Denis Goreta iz Šibenika, inače vlasnik tamošnjeg ugostiteljskog objekta 'Devetka', zbog prijašnjih nesuglasica našao u kraćem verbalnom sukobu s 28-godišnjim Ivom Kujundžićem iz mjesta Pokrovnik kod Drniša.

Pri tome je, prema iskazu svjedoka, Goreta nekoliko puta kazao "da otkači od njega i da ga pusti na miru", na što je, neslužbeno doznajemo, Kujundžić izašao vani na parking gdje je iz automobila izvadio nož. Netom nakon toga Kujundžić se vratio u lokal te s leđa prišao Goreti kojega je obuhvatio oko glave i pokušao mu pri tom prerezati grkljan, što je ostavilo porezotinu od Adamove jabučice prema lijevoj strani uha.

Korpulentan ali iznenađen, Goreta se spasio nakon što je djelićom oka ugledao ruku iznad glave, te je instinktivno maksimalno uvukao glavu među ramena što mu je definitivno spasilo život.

Inače, Kujundžić, koji je ubrzo priveden u Istražni centar, porijeklom je iz Viteza u BiH. Po zanimanju je automehaničar bez zaposlenja. Suprug je i otac dvoje djece, te za život zarađuje na "bauštelu".

Što se tiče teško ozlijeđenog Gorete, kojega su doslovno milimetri dijelili od sigurne smrti, njegovo stanje je stabilno nakon obavljenog šivanja. Cijeli vrat mu je obavijen zavojom uz postavljeni otvor za drenažu rane, piše Jutarnji list.

(JL)


PRVA VIJEST

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Pokrovnika osumnjičenim za ubojstvo u pokušaju na štetu 38-godišnjaka iz Šibenika.

Kako je izvijestila šibenska policija, osumnjičeni je 30. ožujka oko 3.30 sati u mjestu Lozovac, Tromilja, u tamošnjem ugostiteljskom objektu, zbog ranijih nesuglasica, pri verbalnom sukobu oštećenog, za sada neutvrđenim podesnim oštrim predmetom, teško ozlijedio. Zbog zadobivenih ozljeda oštećeni je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik. 

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

PSD
Foto: Nikša Stipaničev / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 02:07