StoryEditorOCM
Crna kronikanakon 11 godina

Šef kriminaliteta otkrio detalje potrage za ubojicom s Trešnjevke: ‘Bunar nije bio na istom mjestu, evo kako su nam pomogle Google karte...‘

Piše PSD
23. rujna 2022. - 21:35
Karlovac, 160922. U predgradju Lemic Brdo u poslijepodnevnim satima doslo je do pucnjave vatrenim oruzjem, jedna osoba je poginula a jedna je ranjena. Na fotografiji: Policija je blokirala ulaz u naselje.Robert Fajt/Cropix/Cropix

Pronalazak tijela umirovljenice s Trešnjevke ovoga četvrtak vijest je o kojoj bruji cijela Hrvatska. Nesretna žena pronađena je nakon 11 godina potrage, a kriminalističko istraživanje pokazalo je da je osumnjičenik navodno tijelo nakon ubojstva zamotao u tepih i bacio u bunar u blizini Ivanić Grada. 

RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić o ovom slučaju je razgovarala sa Zvonimirom Petrovićem, voditeljem Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

"Ovaj slučaj smo riješili provođenjem niza tehničko-taktičkih i dokaznih mjera i radnji. Prije dvije godine radeći krim istraživanje po drugim predmetima shvatili sm oda se radi o osobi koja bi po svom profilu bila kadra učiniti ovako nešto. Radi se o našem isključivom terenskom, odnosno prikupljanju obavijesti. Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt", kazao je.

Dodao je kako je prije 11 godina obavljen razgovor s njim, ali i s čitavim nizom drugih. 

"U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega", kaže.

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google street viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje", kazao je.

"Tada smo pretpostavljali da bi se moglo raditi o tome, kasnije smo operacionalizirali i jučer realizirali istraživanje", dodao je Petrović.

Komentirao je i navode da se osumnjičenog i ranije povezivalo s kaznenim djelima.

"Ne mogu točno reći o čemu. Istražujući druga kaznena djela osoba je bila sumnjiva. Tada smo se za nju zainteresirali", kazao je te dodao da su istražujući drugi slučaj koji se veže uz osumnjičenog riješili ovaj.

Kazao je da je sve odradilo 10-15 policijskih službenika odjela za Kriminalne delikte u službi općeg kriminaliteta.

"Zahvaljujem im na rješavanju tako teškog slučaja u kriminalističkom smislu", kazao je.

Na kraju je kazao i kako su krivotvoreni dokumenti za stan bili još jedna indicija koja je potvrđivala ono što je policija pretpostavljala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 12:52