StoryEditorOCM
Crna kronikaTužitelji i zločinci

Saznajemo: šefica splitskog USKOK-a mora početkom svibnja svjedočiti o prijetnjama šefa bande Điđija Majstorovića

Piše Mario Matana
7. ožujka 2024. - 17:48

‘Već mi je u zatvor bacila kućne prijatelje, osvetit ću joj se, prebit je, skratiti za glavu, ubit ću je! Svakoga ću likvidirati tko mi stane na put pa i Nataliju Petković!‘ - dosta je odlučno, sumorno prijeteći zazvučao Dean Majstorović (35) zvani Điđi u nekoliko razgovora s Marinom Conte Nova.

Žena ga je u ožujku 2019. godine nazvala dok je bila u Luganu u Švicarskoj pitajući kad će joj dostaviti novac od prodaje stana. Pored prijetnji, Majstorović je ženi kazao da će joj novac dati čim dođe u Hrvatsku, jer ne on ‘sad u Italiji zbog Natalije koja me stavila na spisak za hapšenje‘... To joj je govorio i u Pučišćima na Braču.

A rečena Natalija Petković je šefica splitskog USKOK-a! Dakle, prijetio je službenoj osobi zbog njenog posla, što je posebno teški oblik kaznenog djela, no suđenje je malo ‘zapelo‘ nakon podizanja optužnice protiv Majstorovića. Nije ročište održano u veljači, ali je zato novo zakazano početkom svibnja kada je pozvana kao svjedokinja upravo oštećena Natalija Petković. Ostaje vidjeti hoće li doći ili će se morati, pogotovo ako se još koji put ne odazove pozivima suda, a za nedolazak nema opravdanje, ići na njeno privođenje.

Šalimo se naravno, teško da će do toga doći. Kao uostalom i njene smjene u jednom drugom postupku, koje je doduše okončano te se čeka odluka drugostupanjskog suda po žalbama stranaka. Ima tome godinu dana naime da je Điđi – nekad znan po drugom imenu i prezimenu – dobio 11 godina zatvora kao šef zločinačke organizacije u Splitu! U tom postupku je cijela banda za niz kaznenih djela dobila ukupno 39 godina, a uzalud je Majstorović pokušavao ‘smijeniti‘ Nataliju Petković s pozicije tužiteljice, jer smatra kako je pristrana upravo zbog ovog postupka u kojem se njemu sudi za prijetnje.

No, do te smjene nije došlo, a bit će zanimljivo čuti njen iskaz pred Općinskim sudom jer žrtve prijetnji obično, da bi kazneno djelo uopće postojalo, moraju osjećati strah od počinitelja...

Više o cijelom slučaju pročitajte ovdje: 

Šef zločinačke iz Splita prijetio tužiteljici USKOK-a: ‘Skratit ću je za glavu!‘; Ona odbija odstupiti s njegova slučaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:34