StoryEditorOCM
Crna kronikanasilje u obitelji

Sandra mužu Petru našla vruće poruke u mobitelu, napala ga lopatom. On ju počeo gušiti, sud oboje proglasio krivima

Piše Vijesti SD
24. srpnja 2024. - 12:42

Supružnici su se potukli nakon što je žena u muževu mobitelu pronašla poruke koje je razmjenjivao s drugim ženskim osobama, piše Danica

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj rujna lani oko 11 sati na križevačkom području u dvorištu obiteljske kuće.

Prvo je Sandra (34) uzela mobitel od svog supruga Petra (29) “u kojem je vidjela njoj neprihvatljive poruke, nakon čega ga je optuživala da ju vara te je mobitel bacila na tlo”.

“Nakon toga je uzela plastičnu lopatu te je nekoliko puta udarila supruga u predjelu desne nadlaktice. Potom je Petar suprugu uhvatio za nadlakticu te ju je pritisnuo uza zid i uhvatio za glavu, a drugom rukom za vrat i počeo gušiti.

Novčane kazne

Potom ju je prislonio na automobil te rukama uhvatio za nadlaktice, stisnuo ih pa ju svojom težinom tijela počeo stiskati na automobil, da bi ju potom pustio i udaljio se sa dvorišta.

Dakle, međusobnim fizičkim nasrtajem kao supružnici nasilnički su se ponašali u obitelji, pa su time počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, navodi se u presudi.

Sandra je otkrila kako se suprug igrao s njihovim sinom, a ona je to iskoristila i uzela njegov mobitel, provjeravala sadržaj te uočila razne poruke s drugim ženama i stoga su oko toga započeli razgovor. No, poriče da bi ga napala.

Suprug je opisao da ga je udarala plastičnom lopatom, pa ju je primio da se obrani. Sudac ih je proglasio krivima: muž mora platiti 210 eura, a žena 150 eura kazne. Oboje su dužni podmiriti i po 25 eura troškova prekršajnog postupka, zaključuje Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:27