StoryEditor
Crna kronikau nabujaloj dragonji

Samo 400 metara od mjesta nestanka pronađeno beživotno tijelo 10-godišnje djevojčice; njezina majka se oporavila i otpuštena je iz bolnice

Piše Hina
11. prosinca 2021. - 17:11

Desetogodišnja djevojčica za kojom se od jučer tragalo nakon što je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji pronađena je mrtva u subotu oko 12.30 sati, izvijestila je istarska policija.

“Mrtvo tijelo djevojčice pronađeno je u vodi na mjestu koje je oko 400 metara nizvodno od mjesta nestanka, a pronašli su je djelatnici interventne postrojbe PU istarske”, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač koja je u ime policije izrazila sućut obitelji.

Inače u pretrazi za djevojčicom tijekom jučerašnjeg dana i jutros sudjelovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, HGSS sa psima tragačima, djelatnici Civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci.

Iz rijeke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka preminule djevojčice i majka pronađenih 5-godišnje djevojčice i 13-godišnjaka, oporavila se i tijekom jučerašnjeg dana otpuštena je iz pulske bolnice.

Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 02:09