StoryEditor
Crna kronikau slavoniji

Roditelji autobusom dječaka samoga poslali djedu u Hrvatsku, sada im prijeti odlazak u zatvor

Piše PSD
15. listopada 2021. - 14:11

Sanja (40) i Igor (42) optuženi su da su dijete (13) samo autobusom iz Njemačke poslali djedu i baki te se prestali brinuti o njemu. Tužitelji za njih traže godinu dana bezuvjetnog zatvora, piše danica.hr.

Optužnica tvrdi kako su od kolovoza 2019. do rujna lani kao roditelji na širem pakračkom području zanemarili vlastito dijete koje su autobusom poslali iz Njemačke u Hrvatsku kod djeda i bake, nakon čega su svu brigu prepoustili djedu iako su znali da je on prestar da bi mogao adekvatno brinuti o djetetu. 

- Dijete je učestalo izlazilo u noćnim satima te uzimalo djedov novac bez dozvole. Unatoč upozorenjima i pozivima Centra za socijalnu skrb, nisu došli po dijete, niti su osigurali stambene uvjete za njegov povratak u Njemačku. Dijete im je zbog toga oduzeto”, navode tužitelji.

Majka je kazala kako dijete nije htjelo ići u školu u Njemačkoj zbog čega je dobivala kazne. On bi, kaže, odlazio s lošim društvom od kuće, a ona bi mislila da se nalazi u školi. U njemačkom centru za socijalnu skrb su joj savjetovali da je najbolje da se smiri i otputuje u Hrvatsku na malo odmora. 

- Imao je 13 godina, poslala sam ga samog autobusom jer je to u Njemačkoj normalno i on je već tako dolazio. Moj novi partner, osim toga, nije htio da dijete živi s nama, a stan u Njemačkoj je na njega, ispričala je Sanja.

Njezin bivši suprug i otac djeteta branio se šutnjom. Dječak je posvjedočio da ga je očuh tukao i da je pio zbog čega se često svađao s njegovom majkom. 

- Očuh je počeo tući mamu, ja sam je branio, pa je i mene tukao. Onda sam otišao kod prijatelja, a majka bi me ujutro puštala u stan kada je očuh bio na poslu. Bio sam kasnije i kod tate u Hrvatskoj, ali on ima mali stan i novu ženu s kojom čeka dijete, pa nisam mogao ostati”, ispričao je dječak.

Dokaže li mi se krivnja tijekom sudskog postupka, prijeti im godinu dana bezuvjetnog zatvora.

item - id = 1135305
related id = 0 -> 1146080
related id = 1 -> 1145260
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 11:35