StoryEditorOCM
Crna kronikakakva priča

Rođak jednog od najtraženijih nogometaša Europe napravio kaos u Hrvatskoj prevozeći migrante, dobio sedam godina zatvora

Piše VIJESTI SD
16. srpnja 2024. - 13:24

Zanimljiv slučaj dolazi iz Požege. Naime, na današnjoj završnoj i glavnoj raspravi u Općinskom sudu Slavonski Brod, sudsko vijeće kojemu je predsjedao sudac Vedran Pavelić izrečena je sedmogodišnja zatvorska kazna 55-godišnjem Gruzijcu Bezhanu Kvaratskheliji.

Kako portal požega.eu neslužbeno doznaje, riječ je o bratiću kapetana gruzijske nogometne reprezentacije i jednom od trenutno najtraženijih igrača Europe, Khviche Kvaratskhelije. Kazna mu je izrečena zbog više počinjenih kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, krivotvorenja isprava i kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Požega.eu je pisala smo o gotovo filmskoj potjeri policije koja se odvijala 30. siječnja 2024. godine na autocesti i prometnicama u Brodsko-posavskoj županiji, kada je policija pokušala spriječiti, tada nepoznatog vozača u krijumčarenju migranata na autocesti A3, koji je s nje sišao na naplatnim kućicama Lužani i nastavio objesnom vožnjom. Kako su rekli očevici, na nekim mjestima je vozio brzinom i većom od 200 kilometara na sat, na autocesti i kroz naselja Batrinu, Novu kapelu Bili Brig i Vrbovu.

Kada je uvidio da mu policija „puše“ za vratom skrenuo je u šumski predio i dao petama vjetra, ali nije uspio pobjeći jer su ga ulovili policijski službenici nakon kraćeg vremena.

Na raspravi su policijski službenici, koji su bili ispitani, detaljno opisali cijeli tijek događaja pred sudskim vijećem, na koje iskaze optuženi Gruzijac gotovo da nije imao nikakve primjedbe izuzev brzine kretanja vozilom.

Tada je požega.eu iz Policijske uprave požeško-slavonske dobili kratko priopćenje da su policijski službenici PU brodsko-posavske koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, dana 30. siječnja, spriječili krijumčarenje više stranih državljana, a koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje su naveli kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 55-godišnji državljanin Gruzije sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primio strane državljane u vozilo te ih namjeravao prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni na automobil prethodno postavio i nepripadajuće registracijske pločice.

Za takve nezakonite radnje policijski službenici su protiv osumnjičenog 55-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, krivotvorenja isprava i kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:25