StoryEditor
Crna kronikaNESREĆA NA pučini

Ribar na moru doživio srčani udar: helikopterom prebačen u splitsku bolnicu, HGSS objavio snimke dramatične akcije

Piše I. Marković, M. Ilić
30. travnja 2019. - 21:16
sdasdasda

Novo: Kako doznajemo, 17 nautičkih milja sjeverozapadno od Jabuke (100 kilometara od Splita i 70 kilometar od Visa) s koče "Kordika dva" danas nešto iza 18 sati poslan je poziv u pomoć zbog sumnji da je jedan od članova posade ima srčani udar.

Iz Splita je helikopterom HRZ-a u akciju spašavanja krenula šesteročlana ekipa HGSS-a koju je vodio Srđan Vrsalović. Dolaskom do broda iz helikoptera su sajlom na koču spustili jednog pripadnika HGSS-a i nosila, a zatim napravili krug iznad broda te se vratili kako bi podigli unesrećenog A.B. (48) koji je stavljen u nosila.

Akcija je bila izrazito teška zbog otpuhivanja broda snažnim rotorom helikoptera koji je sat vremena bio nad njim. HGSS je imao u pripravnosti AED (mobilni defibrlator) pa je ribar bio je na kisiku cijelo vrijeme. Ovo je bila jedinstvena akcija HGSS-a i HRZ-a (do sada nikad nisu radili evakuaciju s manjeg plovila), dounajemo od Frane Bebića iz HGSS Split.

Ribar je, prema najnovijim informacijama, primljen u splitskoj bolnici na obradu.

Ranije objavljeno:

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je na svojoj Facebook stranici kako je u tijeku spašavanje ribara koji je doživio srčani napad na koči blizu otoka Jabuke.

Kako su naveli, helikopter HRZ-a i ekipa letača spašavatelja HGSS-a s pomoću užeta je u letjelicu podigla unesrećenog ribara i na putu je prema helidromu Firule u Splitu.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 14:14