StoryEditorOCM
Crna kronikaispravak

Reakcija PU Splitsko dalmatinske: Policija ništa ne zataškava u vezi slučaja na Hvaru!

Piše VIJESTI SD
31. srpnja 2024. - 15:28

U odnosu na članak novinara Marka Didića naslova „NOVE SNIMKE Ekskluzivna ispovijest pretučenog vlasnika ‘Garifula‘: Policija štiti zaštitare, ovdje se nešto zataškava...“ iznesene su neistine koje nemaju temelj u do sada javno objavljenim informacijama,  niti u do sada utvrđenim činjenicama, a usmjerene su u namjeri pogrešnog informiranja javnosti i diskreditiranja policije.

Policija je od trenutka saznanja za događaja izašla na teren i započela poduzimanje mjera i radnje vezanih uz kriminalističko istraživanje. Odmah, sat vremena od događaja,  u prostorije je doveden muškarac koji je kriminalistički obrađen i predan pritvorskom nadzoniku istoga dana. Prijavljen je za dva kaznena djela protiv života i tijela. U kriminalističko istraživanje uključeni su odmah iskusni policijski službenici PU splitsko-dalmatinske kao potpora Policijskoj postaji Hvar.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja nije završeno privođenjem 62-godišnjeg muškarca, o čemu smo javnost također obavijestili, već je nastavljeno kako bi se utvrdile sve ključne činjenice i okolnosti i odgovornost ostalih sudionika. Kvalitetno prikupljanje dokaza, obavljanje razgovora i to s većim brojem osoba koje su sudjelovale u događaju, svjedoka i očevidaca nastavljeno je i danas i biti će obavljeno u zakonskim rokovima, profesionalno i temeljito. Na dinamiku istraživanja sigurno neće utjecati javno iznošenje neutemeljenih sumnji, odnosno neistina o radu policije, niti će bilo tko na bilo koji način utjecati na naš rad.

Nadalje, odmah smo o događaju obavijestili Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Split i ustupit ćemo im sve potrebne informacije i biti im potpora kako bi mogli provesti postupke iz svoje nadležnosti u čijoj nadležnosti je nadzor rada zaštitarskih službi, te je već samo iz te činjenice jasno da nema dokaza za javno iznesene neistine da policija bilo koga štiti. 

U ovom događaju policija je do sada pokazala koliko je efikasna i učinkovita i odlučna u namjeri da sankcionira počinitelje protupravnih ponašanja. Danas je obavljen razgovor s većim brojem osoba i nastavljamo intenzivno istraživanje, prikupljen je veliki broj dokaza i utvrđivanje identiteta, a kriminalističko istraživanje je usmjereno na najmanje deset osoba do sada. Nakon istraživanja prijaviti ćemo svaku osobu za koju prikupimo dokaze i utvrdimo osnovanu sumnju da je svojim ponašanjem ostvarila obilježja prekršaja ili kaznenog djela po službenoj dužnosti. 

O događaju od 28. srpnja 2024.godine na terasi ugostiteljskog objekta javnost je izvijestila PU splitsko-dalmatinska odmah u nedjelju, a jučer smo dodatno informirali javnost o novim činjenicama i okolnostima, što govori u prilog transparentnosti i pravilnog načina komuniciranja s javnosti i građanima kojima kojom pružamo točne podatke.

Dakle, iz svega naprijed navedeno nesporno je dokazano da su navodi o „zataškavanju“ ili da policija štiti zaštitare neistiniti, neutemeljeni i isključivo usmjereni na stvaranje pogrešne percepcije javnosti o radu policijskih službenika radi čega tražimo da se ovaj ispravak objavi odmah na portalu Slobodne Dalmacije u cijelosti na način i na mjestu na kojem je objavljen članak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:10